Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Edirne Valisi Yunus Sezer, İstiklal Marşı'nın kabulünün yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

        Sezer mesajında, devletin ve milletin bağımsızlığının, Türk milletinin onurlu mücadelesinin sembolü olan İstiklal Marşı'nın 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 103. yıl dönümünün kutlandığını belirtti.

        Türk halkının 7’den 70’e her ferdiyle topyekün zor şartlar altında bir karış toprağını vermemek için destansı bir mücadele verirken, milli şair Mehmet Akif Ersoy'un da Türk milletinin, cesaretini ve milli mücadele ruhunu İstiklal Marşı'nı yazarak tüm dünyaya anlattığını ifade eden Sezer, şunları kaydetti:

        "Milli marşlar, milletlerin birliğini sağlayan ve yaşatan temel öğelerdendir. İstiklal Marşı, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini ölümsüzleştiren, ortak düşünce ve değerlerde buluşturan eşsiz bir eserdir. Bundan dolayıdır ki, İstiklal Marşı'nı şair, mütefekkir ve vatansever kimliğiyle yazan Mehmet Akif, 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın' derken verilen mücadelenin büyüklüğünü ve zorluğunu ifade etmiştir. Bu düşüncelerle, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u, Cumhuriyet'imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal kahramanlarımızı bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Edirne İlçeleri
        Tüm Edirne Haberleri
         Edirne

        Edirne

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa