Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde 1 Şubat'ta başlatılan ve yaklaşık yarım milyon kişinin başvurduğu "okuma yazma seferberliği" kurslarında başarılı olanlara belgeleri düzenlenen törenle verildi.

        Edirne Valisi Günay Özdemir, Devecihan Kültür Merkezi'nde düzenlenen törendeki konuşmasında, azmin ve isteğin elinden hiçbir şeyin kurtulamayacağını söyledi.

        Kursa katılanların bunu ispatladığını belirten Özdemir, "Çocuklarınıza da torunlarınıza da bunu gösterdiniz. Bu hem sizin hem de çocuk ve torunlarınız için önemli bir tecrübe oldu. İlk emri 'oku' olan bir dinin mensuplarıyız ve dinimiz her zaman okumayı, öğrenmeyi her şeyin üzerinde görmüş ve bunu da her vesileyle toplumda uygulamıştır." dedi.

        Özdemir, okuma yazma bilmeyenlerin yaşamlarını başkalarına muhtaç şekilde sürdürdüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti:

        "Ama bundan sonra kimsenin yardımına, desteğine muhtaç olmadan günlük hayatınızı daha iyi devam ettireceksiniz. Her olaydan sonra da size okuma yazma öğretene dua edeceksiniz. Bazı kursiyerlerin birinci kademede kalmayarak yollarına devam edeceğini düşünüyorum. İnanıyorum ki ilkokulu da bitirecek, belki liseyi de bitirip üniversite eğitimini de tamamlayacaklar. Kursiyerlerimizin bu konuda azimli insanlar olduğunu biliyorum. Üniversiteyi bitirmenin de bir yaşının olmadığını, zaman zaman torun ve dedesinin aynı anda üniversiteyi bitirdiğini görüyorsunuz. İnşallah sizler de ileride torununuzla beraber üniversiteyi bitirirsiniz. Torunlarınıza da bu konuda örnek olacaksınız. Biz de bu konuda size her zaman destek vereceğiz ve yanınızda olacağız. Sizler yeter ki isteyin. Çünkü bu seferberliği başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve eşleri Emine Erdoğan Hanımefendi ile takip ediyorlar, yürütüyorlar. Biz de ilde Cumhurbaşkanlığı temsilcisi olarak bu işin takipçisiyiz."

        - "Okuma yazmanın yaşı yoktur"

        Kursu başarıyla tamamlayan 78 yaşındaki Selvinaz Kutlu, eğitimin yaşa bağlı olmadığını belirterek, "Cumhurbaşkanımız ve eşine, öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Öğretmenlerimiz bizimle çok ilgilendi, öğretmenler olmazsa doktor, başbakan, memur olmaz. Bu yaştan sonra da olsa okuma yazma öğrendiğim için çok mutluyum." diye konuştu.

        Kursiyerlerden 22 yaşındaki Suriyeli Ayşe Fares, 2 yıldır Edirne'de yaşadığını ifade etti.

        Türkçenin kendisi için yeni ve güzel bir dil olduğunu aktaran Fares, "İnsan yaşadığı yerin dilini öğrendiği zaman okuduğu ve yazdığı zaman zorlanmıyor, her şeyi kendi başına yapabiliyor. Öğretmenlerimize teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

        Kursu başarıyla tamamlayan 20 yaşındaki Suriyeli Anan El Hasna, sertifikasını 1 aylık bebeğiyle sahneye çıkarak aldı.

        Törende, Vali Özdemir, Edirne Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Edirne Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kemal Soytürk kursiyerlere sertifikalarını verdi.

        Edirne'de seferberlik kapsamında açılan 144 okuma-yazma kursuna 1124 kadın, 193 erkek olmak üzere 1317 kursiyer devam ederek başarılı oldu. Kurslarda 12 Suriyeliye de Türkçe okuma-yazma öğretildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Edirne İlçeleri
        Tüm Edirne Haberleri
         Edirne

        Edirne

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa