Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Türkiye'nin yer fıstığı üretim merkezlerinden Edirne'nin Meriç ilçesinde fıstık ekim mesaisi tamamlandı.

        Ekim öncesi hazırlıklarını tamamlayan üreticiler, fıstık tohumlarını bereketli topraklarla buluşturdu.

        Meriç Ziraat Odası Başkanı Ömer Ergin, Meriç yer fıstığı markasıyla tescillenmiş olan ve bölgenin önemli tarım ürünlerinin başında gelen fıstıkta ekim döneminin bittiğini anlatarak, fıstıkta ekim alanlarının yüzde 25 artışla 5 bin dönümün üzerine çıktığını belirtti.

        Meriç yer fıstığının lezzetiyle bilindiğini aktaran Ergin, şunları söyledi:

        "Nisan ayının son haftası hazırlıkları tamamlanan tarlalara tohum ekme makineleriyle ekimler yapıldı ve mayıs ayının ikinci yarısıyla fıstık ekim mesaisi tamamlandı. Fıstıkta hasat yaklaşık 5 ay sonra yapılacak. Üreticiler, bu dönem içerisinde titiz bir çalışmayla ürünün yetişmesine katkı sağlayacak. Trakya'da geniş kapsamda ekim yapılan tek yer Meriç. Sıcak iklim ve kumlu toprağı seven yer fıstığı bölgemiz koşullarına uygun bir ürün. 5 bin dönümün üzerinde bir alana ekim yapıldı. Dönümden ortalama 350 kilogram verim alınıyor. Kilogramı yaklaşık 8 liradan alıcı bulan Meriç yer fıstığı üreticiler için oldukça karlı bir ürün. Bölge çiftçisi için önemli bir gelir kaynağı. Bölgede yetişen diğer tarım ürünlerine kıyasla getirisi daha yüksek olduğu için yer fıstığı ekim sahası her yıl artıyor. İlçe ekonomisine önemli katkı sağlıyor. Türkiye'de tescilli bir marka olan fıstığımızı dünya markası yapmak için çalışıyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Edirne İlçeleri
        Tüm Edirne Haberleri
         Edirne

        Edirne

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa