Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Edirne'de sivil toplum kuruluşları, ABD'nin İsrail büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararını ve Fransa'da Kur'an-ı Kerim'den bazı ayetlerin çıkarılması için 300 kişinin imzasıyla yayınlanan bildiriyi protesto etti.

        Eski Cami önünde cuma namazı çıkışı toplanan grup, Filistin bayrakları ve "Kudüs İlk Kıblemiz ve Müslümanların Toprağıdır", "Laik Fransa, Sizin Dininiz Size, Bizim Dinimiz Bize" yazılı dövizler taşıdı.

        Gruptakiler, tekbir eşliğinde, "Siyonist İsrail Filistin'den defol", "Aksa'ya selam direnişe devam" şeklinde sloganlar attı.

        Grup adına konuşma yapan İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Edirne Şube Başkanı Abdülkadir Akdi, Filistin halkının yanında olduklarını söyledi.

        Filistin'in yıllardır İsrail'in işgali altında bulunduğunu belirten Akdi, "Filistin'e, Gazze'ye uygulanan abluka ve ambargo her geçen gün ağırlaşmaktadır. 70 yıldır hakları, toprakları, vatanları, canları, malları gasbedilen Filistinliler, İsrail zulmü altında yaşamlarını devam ettirmeye çalışıyor. Filistinliler, kadınlarıyla ve çocuklarıyla son bir aydır Büyük Dönüş Yürüyüşü'nü gerçekleştiriyor. İşgalci İsrail ise ateş açıp masum insanları, çocukları ve yaşanan olayları dünyaya aktarmak isteyen basın mensuplarını şehit ediyor." dedi.

        Tüm Müslümanları Filistin'e ve Kudüs'e sahip çıkmaya davet ettiklerini ifade eden Akdi, şunları kaydetti:

        "Mekke, Medine, Müslümanlar için ne kadar kutsalsa, Mescid-i Aksa ve çevresi o kadar kutsaldır. Çünkü bu belde Allah'ın ayetlerinden ve peygamberlerimizden izler taşımaktadır. İşgalci İsrail ve taşeronları kutsallarımızı çiğniyor, değerlerimizi ayaklar altına alıyor, insanlığı katlediyor. Kutsallarımız çiğnenirken, değerlerimiz ayaklar altına alınırken, hiçbir şeyden yapmadan durmak Müslümanlara yakışmaz. Müslüman zalim karşısında eğilmez, zillet içinde yaşamaktansa izzet içinde ölmeyi tercih eder."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Edirne İlçeleri
        Tüm Edirne Haberleri
         Edirne

        Edirne

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa