Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde "Oda donat, sevdiklerinin adını yaşat" uygulamasıyla hayırseverler hastanedeki odaları yeniliyor.

        Hayırseverler vefat eden yakınları adına yeniledikleri odaların isim tabelalarını düzenlenen törenle astı.

        Tören sırasında duygusal anlar yaşanırken, bazı hayırseverler gözyaşlarına hakim olamadı.

        Oda yenileme kampanyasına katılan hastanede çalışan hemşireler de düzenledikleri kermeslerden elde ettikleri gelirle bir odayı yeniledi.

        TÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi ve Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Taş, vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için hastanenin yenilendiğini söyledi.

        Hayırseverlerin de desteğiyle güzel odalar döşendiğini belirten Taş, "Yenilenen odalarımız var ve yeni odalar da yapmaya devam ediyoruz. İnşaat halindeki bölümlerdeki odaların da yenilenmesi gerekecek. Bu anlamda da hayırseverlerden destek bekliyoruz. Bu destek sayesinde hep beraber kaliteli sağlık hizmetini vermiş olacağız. Hayırseverleri yanımızda görmekten de onur ve gurur duyuyoruz." diye konuştu.

        Tıp fakültesi hastanesinde 5 yıldır toplam 75 odanın hayırseverler tarafından yaptırıldığını belirten Taş, 180 odanın daha yenilenmesi gerektiğini kaydetti.

        - Hayırseverler gözyaşlarını tutamadı

        Emekli öğretmen Kerime Savaş, vefat eden eşi Türkay Savaş için bir oda yaptırdığını gözyaşlarıyla anlattı.

        Yoğun duygular hissettiğini ifade eden Savaş, "Hastane, huzurevi, okul, çocuk sığınma evi gibi yerlere her zaman katkıda bulunmalıyız. Eşimin ismi bir odada yaşayacak. O odaya gelen hastalar iyileşecek inşallah." dedi.

        Yıldız Kandur da vefat eden anne ve babası Mehmet, Sabriye Bayır için oda yaptırdığını gözyaşlarıyla anlattı. Kandur, anne ve babasının ismini odanın kapısında görmekten mutluluk duyduğunu dile getirdi.

        Öte yandan, hastanenin hemşirelerinin düzenlediği kermeslerden elde edilen gelirle bir oda da donatıldı.

        Konuşmaların ardından 17 hayırsever, yakınları için yaptırdıkları odalara tabelalarını astı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Edirne İlçeleri
        Tüm Edirne Haberleri
         Edirne

        Edirne

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa