Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Edirne'de kurum ve şube müdürlerinden oluşan protokol üyeleri, engellilerin trafikte karşılaştıkları zorlukları anlamak için akülü engelli aracı ile 2 kilometre yol katetti.

        Engelliler Haftası dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenin ardından, engelli vatandaşlar, gaziler ve kurum müdürlerinin yer aldığı kortej "Her insan bir engelli adayıdır", "Hayatı paylaşmak için engel yok" afişleriyle 25 Kasım Stadyumu'na yürüdü.

        Bu arada, hafta dolayısıyla kurum, şube müdürleri ve kurum çalışanları akülü araba kullandı. 15 araçlık konvoy oluşturan protokol üyeleri engellilerin trafikte karşılaştıkları zorlukları anlamak için akülü araçlarla tarihi Tunca ve Meriç köprülerinden Karaağaç Mahallesi'ne kadar 2 kilometre yol katetti.

        Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, engellilerin karşılaştığı sorunları yerinde görmek ve çözüm üretmek için "yol arkadaşı" sloganıyla etkinlik düzenlediklerini söyledi. Engellilere her alanda daha duyarlı olunması gerektiğini dile getiren Özbaş, her insanın bir engelli adayı olduğunu dile getirdi.

        Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyat Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi serebral palsi rahatsızlığı olan 22 yaşındaki Ecem Erkenciler de akülü araç veya tekerlekli sandalye kullanan engellilerin trafikte sıkıntılar yaşadığını anlattı.

        Araçların engelliler düşünülmeden kaldırımlara park edildiğini dile getiren Erkenciler, trafikteki her sürücünün kendini akülü ya da tekerlekli sandalye kullanıyor gibi hissetmesi gerektiğini dile getirdi.

        Akülü araç kullanıcısı Reyhan Samanyemez de yetkililerin engellilerin çektiği zorluklara karşı daha çözümcül ve hızlı hareket etmesi gerektiğini kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Edirne İlçeleri
        Tüm Edirne Haberleri
         Edirne

        Edirne

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa