Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Edirne'de, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Masalcı Vakıf Dede" oyunu köy okulunda sahnelendi.

        Vakıf Haftası dolayısıyla devlet tiyatrosu sanatçısı Çetin Azer Aras'ın sergilediği oyun, merkeze bağlı Tayakadın köyündeki Şehit Cem Havale İlk ve Ortaokulu'nun bahçesinde sahnelendi.

        Oyunu çocuklarla izleyen Edirne Valisi Günay Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Vakıflar Genel Müdürlüğünün vakıfların yaygınlaşması anlamında ciddi faaliyetler yaptığını anlattı.

        Osmanlı medeniyetinin bir vakıf medeniyeti olduğunu belirten Özdemir, "Vakıf medeniyeti sayesinde insanlığa huzur ve barışı getirmiş, dünyada kardeşliğin, dostluğun yaygınlaştığı, karşılıksız olarak yardımın yapıldığı bir medeniyet kurmuştur. Biz bunu tekrar günümüzün şartlarına göre nasıl canlandırabiliriz, dünyaya tekrar huzur ve barışı getirecek medeniyeti kurabiliriz asıl derdimiz bu. Bunu da ilkokuldaki çocuklarımızdan anlatmaya başlayarak, toplumda farkındalık oluşturuluyor." diye konuştu.

        - Çocukların kurduğu vakıflar

        Devlet tiyatrosu sanatçısı Çetin Azer Aras da oyunu yurt içi ve yurt dışı birçok yerde sahnelediğini söyledi.

        Çocukların oyunun ardından birçok vakıf fikri ortaya koyduğunu anlatan Aras, "Mesela, yaşlıları teknoloji ile barıştıran vakıf, bisiklet kültürü yayan vakıf, toplu taşıma kültürünü anlatan vakıf, toprağa göre ağaç diken vakıf, eğitimi daha nitelikli yapan vakıf, şiddet gören hayvanlara çip takan vakıf. Bu da şiddet gören hayvanlar şiddet gördüğünde gidip kurtarmak için. Bacağı kırılan atları yaşatan vakıf ise bacağı kırılan atların yaşamına son veriliyordu atı yaşatacağını söyledi çocuğumuz. Bunun gibi çok vakıf fikri ortaya konuyor." diye konuştu.

        Oyunun ardından Özdemir, Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hicran Balı öğrencilere hediye verdi.

        Özdemir ve beraberindekiler Tayakadın köyündeki bir kahvede vatandaşlarla da sohbet etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Edirne İlçeleri
        Tüm Edirne Haberleri
         Edirne

        Edirne

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa