Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından, çocuklara vakıf kavramını benimsetmek amacıyla sahneye konulan müzikli çocuk tiyatrosunu 6 yılda 50 bin çocuk seyretti.

        Edirne'de Vakıf Haftası dolayısıyla devlet tiyatrosu sanatçısı Çetin Azer Aras'ın sergilediği "Masalcı Vakıf Dede" adlı oyun, tarihi Muradiye Camisi'nin avlusunda çocuklara sunuldu.

        Sunumun ardından Aras, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oyunu 6 yıldır sürdürdüğünü söyledi. Aras, Türkiye'de 38 il, 14 ilçe, 6 köyde, yurt dışı da olmak üzere 245 defa oyunu oynadığını belirtti.

        Ulusal ve uluslararası festivallerde de oyunu sergilediğini anlatan Aras, "50 binin üzerinde çocuğumuza vakıf kültürünü ve bilincini Masalcı Vakıf Dede adlı oyunumuzda vermeye çalıştık. 50 bin çocuğumuzdan geleceğin vakıfları için söz aldık." dedi.

        Çocukların ilginç vakıflar kurduğunu ifade eden Aras, "Bu vakıflar arasında örnek verecek olursak, sokaklardan cikletleri toplayan vakıf, ne işe yarar diye sorduğumda ise 'kuşlar onları yutuyorlar nefes alamadıklarında ölüyorlar' dedi çocuğumuz. Yaşlıları teknolojiyle barıştıran vakıf, insanlığa dair bilgiler toplayan ve yayan vakıf, toprağa göre ağaç diken vakıf, bisiklet dağıtan vakıf, toplu taşıma kültürü yayan vakıf gibi onlarca, yüzlerce, binlerce vakıf sözü aldık."

        Bulgaristan'daki soydaşlara da oyunu sergilediklerini anlatan Aras, "Oradaki çocuklarımız artık Türkçe'yi unutmaya başlamışlardı. Oyun interaktif olduğu için çocukların oyunun içerisinde yer alması gerekiyordu. Bu saptamayı da orada yaptık. Yunanistan'da Atatürk'ün Selanik'teki evinin bahçesinde, Atatürk'ün kendi oynadığı evin bahçesinde çocuklarımıza oyunu sunduk. Kıbrıs'ta ise hemen hemen her okulda oyunu oynadık." diye konuştu.

        Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren de Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce hayata geçirilen projenin çocuklara vakıf kültürü bilincini aşıladığını belirterek, "Vakıf Dedemizi devlet sanatçısı oynuyor aynı zamanda çocukları da oyunda oynatıyor. Edirne'de 10 oyun oynayacağız. Bunları oynarken de tarihi mekanları seçtik. Muradiye Camisi, Hasan Sezai Dergahı, Selimiye Camisi'nin avlusunda ve köy okullarındaki çocuklara Masalcı Vakıf Dede oynanacak." ifadelerini kullandı.

        İnsanın öz benliğinde yer alan iyilik etme duygusunun temelini oluşturduğu vakıf kavramını tanıtmak ve iyilik etme isteğini pekiştirmek, paylaşma duygusuna cesaret vermek amacıyla "Masalcı Vakıf Dede Müzikli Çocuk Tiyatrosu Projesi" hayata geçirildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Edirne İlçeleri
        Tüm Edirne Haberleri
         Edirne

        Edirne

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa