Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Edirne Valisi Günay Özdemir, "Dünyada şu anda birçok yerde sıkıntı olmasına rağmen Balkanlar, ufak tefek sorunları saymazsak şu anda en huzurlu en güvenli yerlerden birisi. Bundan sonra ümit ediyorum ki bütün dünyaya örnek olur." dedi.

        Uluslararası Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri'ni yerinde takip etmek için Edirne'ye gelen Bulgar gazeteciler, Vali Özdemir'i ziyaret etti.

        Bulgar gazeteci heyetini makamında kabul eden Özdemir, Bulgaristan ve Türkiye'nin birçok ortak yönünün olduğunu belirterek, iki milletin de tarih boyunca ortak bir yaşam kültürü geliştirdiğini söyledi.

        Özdemir, Balkanların ortak yaşam kültürünün en güzel örneklerinin sergilendiğini coğrafyaların başında geldiğini de belirtti.

        Balkanların bu yönüyle tüm insanlığa örnek olması gerektiğini ifade eden Özdemir, "Baktığımızda Balkanlar, tarih boyuna farklı inanç ve düşüncedeki insanların birlikte yaşadığı bir yer. Burada ortak yaşam kültürü çok gelişmiş. Dünyada şu anda birçok yerde sıkıntı olmasına rağmen, Balkanlar, ufak tefek sorunları saymazsak şu anda en huzurlu en güvenli yerlerden birisi. Bundan sonra ümit ediyorum ki bütün dünyaya örnek olur. Farklılıkların nasıl birlikte yaşayabileceğini Balkanlar çok güzel şekilde gösteriyor." şeklinde konuştu.

        - "Filibe'yle ilişkiler gelişecek"

        Özdemir, 2019 yılı Avrupa Kültür Başkenti seçilen Filibe'yle olan ilişkilerin artarak devam edeceğini dile getirdi.

        İki şehir arasında güzel bir bağ olduğunu vurgulayan Özdemir, şöyle devam etti:

        "Filibe'yle kültürel, ekonomik ve sosyal anlamda ilişkilerimiz artarak devam edecek. Filibe Valisiyle geçtiğimiz günlerde bir görüşmemiz oldu. Ortak bir protokol imzalayıp birlikte kültürel faaliyetler yapmayı planlıyoruz. Çünkü toplumların birbirini tanıması aslında kültürel faaliyetlerin yoğun olmasıyla ilgili. Ne kadar çok faaliyet olursa toplumlar o kadar güzel kaynaşır. Buna bağlı olarak sosyal ve ekonomik ilişkilerin yoğunlaşması konusunda ciddi gelişmeler yaşıyoruz. Filibe ne kadar zengin olursa Edirne'ye faydası olur, Edirne ne kadar zengin olursa Filibe o kadar zengin olur. Amacımız ilişkilerimizin en yoğun şekilde gelişmesi."

        Özdemir, Kakava ve Hıdrellez Şenliklerinin UNESCO listesinde yer aldığını, bu şenliklerin huzur, dostluk ve barışı çağrıştırdığını sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Edirne İlçeleri
        Tüm Edirne Haberleri
         Edirne

        Edirne

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa