Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        – Doğada kendiliğinden yetişen bir çok çeşit yemeği yapılabilen, tatlısı ve turşusu yapılabilen kaldirik otu adeta bir şifa deposu. Kaldirik otunun cilt kırışıklıklarına, selilütlere, varislere iyi geldiği biliniyor.

        Hatice Günaydın, doğadan topladığı kaldirik otunun bir çok faydası olduğunu söyledi. Kaldirik otu ile kavurma yapan Günaydın, bu otun Düzce bölgesinde bolca yetiştiğini aktardı. Bu bitkinin sağlık açışından faydalarını saymakla bitirmeyeceğini ifada eden Günaydın, “Kaldirik otu bağırsaklara faydalı, böbrek üstü bezleri çalıştırdığından ferahlatıcı ve enerji veren bir yapıya sahiptir. Eskiden askerlerimiz bunu tüketirmiş enerji alabilmek için” dedi.

        Cilt kırışıklıklarına iyi geliyor

        Günaydın, kaldirik otunun tam bir şifa kaynağı olduğunu belirterek, “Özellikle gençlik iksiri diyebiliriz. Cilt kırışıklıklarına, selilütlere, varislere iyi geldiği bilinmektedir” şeklinde konuştu.

        “Kaldirik otu ile birçok çeşit yemek yapılabilirken bunun tatlısı ve turşusu dahi yapılabiliyor” diyen Günaydın, “Bu güzel nimetten herkesin faydalanması gerektiğini düşünüyorum” ifadelerinde bulundu.

        Kaldirik otunun ihraç edilmesi gereken bir ot olduğunu işaret eden Günaydın, “Kaldirik kendisi arsız olduğu için çabuk yetişen bir bitki özellikle ekilmiyor ama bunun tarlalarda yetiştirip ihracat yapılma gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

        Başkan Ay: “Çok faydası var”

        Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay da yapılan kaldirik yemeğini tadarak, “Doğadan sürekli soframıza geliyor. Biz çocukluğumuzdan beri bunu tüketiyoruz. Farklı türdü yapıldığı için çok güzel olmuş. Herkese tavsiye ediyorum sindirim sistemine çok faydası olan bir ot” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Düzce haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Düzce Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Düzce İlçeleri
        Tüm Düzce Haberleri
         Düzce

        Düzce

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa