Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DÜZCE (AA) - Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "üniversite yapılanması" davasında, 9'u tutuklu 77 sanığın yargılanmasına devam edildi.

        Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, aralarında eski Düzce Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bünyamin Dikici'nin de bulunduğu tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları ve sanık yakınları katıldı.

        Tutuklu ve tutuksuz sanıklardan savunmasını alan mahkeme heyeti, karar için duruşmaya ara verdi.

        Aranın ardından mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Zeki Demirci, Yavuz Geçer ve Serkan Bulur'u, dosyadaki delil durumu ve tutuklu bulundukları süreyi göz önüne alarak, adli kontrol şartı ve yurtdışı çıkış yasağıyla tahliye etti.

        Heyet ayrıca mevcut deliller ışığında tutuklu sanık Fahri Halit Beşir'in dosyasının bu davadan ayrılmasına hükmederek, duruşmayı 6 Kasım'a erteledi.

        - İddianameden

        Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, aralarında eski Düzce Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bünyamin Dikici'nin de bulunduğu 77 sanığın, örgüt tarafından organize edilen sohbetlere katıldıkları ve talimat ile Bank Asya'ya para yatırdıkları bilgisi yer alıyor.

        İddianamede, 77 sanık hakkında "terör örgütüne üye olmak" suçunda beşer yıldan onar yıla kadar hapis cezası isteniyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Düzce haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Düzce Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Düzce İlçeleri
        Tüm Düzce Haberleri
         Düzce

        Düzce

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa