Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Dünyanın ilk akıllı polis bisikleti: Ekin Bike Patrol - Teknoloji Haberleri

        Dubai’de gerçekleştirilen GITEX Teknoloji Fuarı’nda dünyanın dört bir yanından firmalar yeni ürünlerini sergilediler. Bunların arasında en dikkat çekenlerinden bir tanesi ise tamamen yerli ve dünyanın ilk akıllı polis bisikleti olan Ekin Bike Patrol oldu.

        1998 yılından bu yana güvenlik teknolojileri üzerine çalışan Ekon Teknoloji, akıllı bisikletini Dubai Polisi’ne ait stantta sergiledi.

        ARANANTAŞITLARI TANIYOR

        Ekin Bike Patrol’u türünün tek örneği kılan birçok özelliği var. Bisiklet hareket halindeyken plakaları tanıyabiliyor ve park ihlali yapan araçları tespit edebiliyor. Üstelik bisiklete bu yetenekleri kazandıran elektronik ekipmanlar dakikalar içerisinde başka yapılara da kurulabiliyor.

        REKLAM

        Devriye gezdiği sürede tüm görüş alanını gerçek zamanlı olarak kaydeden bisiklet, kara listede bulunan araç plakalarını gördüğü an merkeze sinyal gönderiyor.

        A Design Awards ve Stevie Awards gibi dünyaca ünlü tasarım yarışmalarında ödüllere layık görülen Ekin Bike Patrol, 12 Ekim tarihine kadar fuarda sergilenmeye devam edecek.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa