Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Dünyanın en hızlı transatlantik uçuş rekoru kırıldı - İş-Yaşam Haberleri

        Düşük maliyetli hava yolu şirketi Norwegian, sesten yavaş ticari uçak kategorisinde dünyanın en hızlı transatlantik yolculuğunu gerçekleştirdi.

        REKLAM

        Boeing 787-9 Dreamliner uçakla gerçekleştirilen DY7014 sayılı sefer, dün New York'un JFK Havalimanı ile Londra'nın Gatwick Havalimanı arasında gerçekleşti. Sefer süresi 5 saat 13 dakika olarak kayıtlara geçti ve bu tarihin en hızlı transatlantik uçuşu oldu. Önceki rekor 5 saat 16 dakikaydı.

        Yapılan açıklamada New York'tan 284 yolcuyla havalanan Boeing 787-9 Dreamliner uçağı planlanandan 53 dakika önce iniş yaptı. Avrupa'nın en büyük 3. düşük maliyetli hava yolu şirketi olan Norveç firması iki şehir arasında günde iki sefer yapıyor.

        Rekorun gerçekleşmesinde Atlantik Okyanus'undan gelen ve saatte 176 nat yani 325 km hıza ulaşan kuyruk rüzgarının da etkisinin büyük olduğu belirtildi. Boeing imalatı olan uçağın böylelikle saatte 1249 kilometre hıza çıktığı ve teknik özelliklerinde belirtilen azami hızın 200 km/s üzerinde seyrettiği belirtildi.

        İlginç bir şekilde rekor kıran uçağın kuyruk giydirmesinde 1930 yılında İngiltere ve Avustralya arasındaki ilk solo uçuşu yapan ve defalarca kez transatlantik uçuş rekoru denemesi yapan İngiliz pilot Amy Johnson'un resmi bulunuyordu.

        Uçağın Harold van Dam böyle bir rekoru kırmaktan dolayı mutluluğunu ifade ederken yolculuk boyunca etkili olan kuyruk rüzgarının yanı sıra neredeyse hiç türbülans olmamasında da işlerini kolaylaştırdığını belirtti.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa