Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu İsrail'den ateşkes açıklaması, İsrail'in Gazze'ya saldırıları, İsrail Gazze son gelişmeler, İsrail Gazze operasyonu

        İsrail, yarın sabah 07.00'den itibaren 12 saat süreyle geçici ateşkes uygulacak.Hamas, Gazze'de 12 saat süreyle saldırıları durdurmayı kabul etti.

        ATEŞKES İÇİN PARİS'TE ZİRVE

        ABD, Avrupa Birliği, İngiltere, Almanya, İtalya, Katar ve Türkiye yarın Paris'te Gazze için olası bir ateşkesi görüşecek.

        Reuters'ın geçtiği habere göre, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun güvenlik kabinesi, Gazze bölgesi için ortaya konulan ateşkes teklifini reddetmiş, İsrail planda değişiklikler istemişti.

        ABD VE MISIR'DAN ATEŞKES ÇAĞRISI

        Öte yandan ABD ve Mısır Gazze'de bir haftalık ateşkes çağrısı yaptı. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, "Ateşkes üzerinden terminolojik anlaşmazlıklar sürüyor. Netanyahu ateşkesi hayata geçirmek için çalışacak. Ateşkesin sağlanması için bir haftalık insani ateşkes üzerinde anlaşmanın yapılmasını umut ediyorum" dedi.

        İsrail Kanal 1 televizyonunun haberine göre, İsrail Kabinesi Başbakan Binyamin Netanyahu başkanlığında 4 saat süren toplantının ardından Kerry'nin teklifini oy birliğiyle reddetti. Haberde İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman ve Ekonomi Bakanı Naftali Bennett'in de aralarında bulunduğu muhaliflerin ateşkesin İsrail için "felaket" olacağı görüşünü savunduğu ifade edildi.

        Haaretz gazetesi, internet sayfasında İsrailli bir yetkiliye dayandırarak verdiği haberde, Kerry'nin, geçen Çarşamba Tel Aviv'de Netanyahu ile gerçekleştirdiği görüşmede ateşkes teklifinde bulunduğunu iddia etmişti.

        Haberde, ABD'nin 1 hafta sürmesini öngördüğü ateşkes teklifinde, İsrail'in Gazze'den çekilmeden tünellere yönelik operasyonlarını sürdürmesi ve Mısır'ın arabuluculuğunda taraflar arasında müzakarekerelerin yürütülmesinin yer aldığı kaydedilmişti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa