Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Libya'daki çatışmalarda 27 kişi öldü, libya çatışmalar, libya ölü sayısı, libya bingazi, bingazide çatışma, trablus havalimanı

        Trablus Havalimanı'nı kontrolü altında tutan Zintan merkezli El-Ka'Ka ve Es-Sevaik tugayları ile Trablus ve Misrata merkezli milis gruplar arasında devam eden çatışmalarda 18 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı.

        Hastaneye getirilen 18 ölü ve 30 yaralının El-Ka'Ka ve Es-Sevaik tugaylarından olduğu belirtilerken, Libya'nın Güvenlik ve İstikrarını Koruma Gücü'nden, verilen kayba ilişkin açıklama yapılmadı.

        Uluslararası Trablus Havalimanı, başkentin Trablus ve çevre illerin dünya ile tek ulaşım noktası konumunda. Havalimanının çatışmalar sebebiyle kapalı olması, ülke dışına çıkmak isteyen sivillerin Tunus'a yönelmesine sebep oluyor.

        Pazartesi günü Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, havaalanı çevresinde orduya bağlı Libya Kalkanı Birlikleri ile El-Ka'Ka ve Es-Sevaik silahlı grupları arasında meydana gelen çatışmalarda 47 kişi ölmüş, 120 kişi yaralanmıştı.

        Bingazi'de 9 ölü

        Libya'nın doğusundaki Bingazi'de ordu birlikleri ile Ensaru'ş Şeria örgütü militanları arasında çıkan çatışmalarda 9 kişinin öldüğü, 44 kişinin yaralandığı bildirildi.

        Sağlık Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Ensaru'ş Şeria militanları, Bingazi'deki Özel Kuvvetler Birliği karargahı yakınlarındaki bölgeyi ele geçirmek üzere baskın düzenledi.

        Ordu birlikleri ve Ensaru'ş Şeria arasında yeniden başlayan çatışmalarda 9 kişi hayatını kaybetti, 44 kişi yaralandı. Yaralıların 19'u Bingazi Sağlık Hastanesi'ne, 25'i ise El-Abyar el-Karavi Hastanesi'ne kaldırıldı.

        Bingazi kentinde Ensar'uş Şeria örgütüne bağlı militanlar ile orduya bağlı Saika Birliği arasındaki çatışmalar geçen hafta yeniden başlamıştı. Muammer Kaddafi'nin devrilmesiyle sonuçlanan 17 Şubat 2011 devriminden sonra ortaya çıkan Ensar'uş Şeria örgütü, ülkede şeriat kurallarının uygulanması çağrısında bulunuyor.

        Emekli General Hafter'in, 16 Mayıs'ta çeşitli suçlamalarda bulunduğu Bingazi'deki hükümet yanlısı gruplara karşı "onur savaşı" başlattığını duyurduğu Libya'da, devrimden bu yana belirli aralıklarla şiddet olayları yaşanıyor.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa