Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Hamas açıkladı: 8 İsrail askeri öldürüldü

        Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın düzenlediği operasyonda 8 İsrail askerinin öldürüldüğü belirtildi.

        Öte yandan İzeddin el-Kassam Tugayları'nın, İsrail'in başkenti Tel Aviv'de bulunan Ben Gurion Havalimanı'nı, "M75 füzeleri"yle vurduğu da duyuruldu. İzzeddin el-Kassam Tugayları'ndan yapılan açıklamada havaalanının roketlerle vurulduğu ve kentte sirenlerin çaldığı ifade edildi.

        Ben Gurion Havalimanı yakınlarında yaşananlar nedeniyle Türk Havayolları'nın Tel Aviv-İstanbul seferini yapan TK-788 sefer sayılı uçağı geri dönmüş ve THY bunun ardından İsrail seferlerini durdurmuştu. Birçok uluslararası havayolu şirketi de güvenlik sebebiyle Tel Aviv uçuşlarını durdurma kararı almıştı.

        GAZZE'DE ÖLÜ SAYISI 700'Ü GEÇTİ

        Öte yandan Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti sağlık bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, "İsrail'in Gazze'ye dün düzenlediği hava ve kara saldırılarında çoğunluğu kadın ve çocuk 81 Filistinli hayatını kaybetti, 526 kişi yaralandı" dedi.

        Saldırıların başladığı 7 Temmuz'dan bu yana ölen Filistinli sayısının 718'e, yaralı sayısının da 4 bin 563'e yükseldiğini aktaran Kudra, yaşamını yitirenlerden 176'sının çocuk ve 79'un kadın olduğunu kaydetti.

        İsrail'in saldırılarında yaklaşık 80 evin yıkıldığını ifade eden Kudra, "Hastaneye getirilen cenazelerin çoğu parçalanmış durumda. Saldırılarda evler doğrudan hedef alınıyor" diye konuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa