Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu İsrail'den Gazze'ye cami çıkışı füze saldırısı!

        İsrail, Gazze'de cami çıkışında füze saldırısı düzenledi. Saldırıda ilk gelen bilgilere göre en az 15 kişi öldü, onlarca yaralı var.

        İsrail'in, saldırıda Hamas'ın Gazze polis müdürünün evini hedef aldığı ancak evin bir camiye çok yakın olması nedeniyle akşam namazından çıkanların öldüğü beliritiliyor. Hamas polis şefinin ölüp ölmediği ise bilinmiyor.

        Öte yandan İsrail radyosunun, kara harekatının birkaç saat içinde başlayacağını duyurduğu iddia edildi.

        Gazze'den atılan füzelerin ardından İsrail ordusu Gazze'nin güneyinde hava operasyonu sinyali vermiş, evleri boşaltma uyarısı yapmıştı.

        İNGİLTERE DIŞİŞLERİ BAKANI HAGUE: KASIM 2012'DEKİ ATEŞKESE GERİ DÖNÜLMELİ

        İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'la görüştü.

        Hague telefon görüşmelerinden sonra yaptığı açıklamada, "Bugün Abbas'la ve Lieberman'la konuştum. Acilen durumun sakinleştirilmesi ve Kasım 2012'deki ateşkese geri dönülmesi gerektiğini vurguladım. Ayrıca masum sivil kayıpların sayısının artmasından derin endişe duyuyorum" diye konuştu.

        Lieberman'a Gazze'den İsrail'e yapılan füze saldırılarının kabul edilemez olduğunu söylediğini belirten Hague, "İsrail'in bu tür saldırılara karşı kendini savunma hakkı var ama tüm dünya durumun sakinleştiğini görmek istiyor" ifadelerini kullandı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa