Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan Gazze'ye saldırı açıklaması, İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı

        İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 100'den fazla Filistinlinin hayatını kaybettiği ve 750 kişinin yaralandığı İsrail'in "Koruyucu Hat" adını verdiği operasyonla pazartesi gününden bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırıları uluslararası baskılara rağmen durdurmayacaklarını söyledi.

        Gazze Şeridi'ne 4 gündür sürdürülen saldırılar hakkında açıklamalarda bulunan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, uluslararası baskılara rağmen bu saldırılardan vazgeçmeyeceklerini söyledi.

        ABD Başkanı Barack Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve bazı Avrupalı liderlerle telefon görüşmeleri yaptığı söyleyen Netanyahu, "Hiçbir uluslararası baskıya boyun eğmeyeceğiz" dedi. Gazze'ye düzenlenen operasyonlarda binden fazla hedefin vurulduğunu kaydeden Netanyahu, Gazze'den atılan roketler durana kadar ve İsrail vatandaşlarının güvenliği sağlanana kadar durmayacaklarını belirtti.

        Hamas güçlerini, Gazzeli sivillerin arkasına saklanmakla ve onları insan kalkanı olarak kullanmakla suçlayan Netanyahu, sivillerin hayatını kaybetmesinden Hamas'ı sorumlu tuttu. İsrail'in Gazzeli sivillere bir zarar gelmemesi için azami gayret gösterdiğini iddia eden Netanyahu, bunun karşılığında Hamas'ın İsrailli sivilleri hedef aldığını söyledi.

        Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in pazartesinden bu yana devam eden Gazze'ye yönelik saldırılarında ölü sayısının 106'ya çıktığını söyledi.

        İHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa