Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İspanyol politikacı öldürüldü!,İspanya'da iktidardaki Halk Partisinden Leon kenti Temcilciler Heyeti Başkanı İsabel Carrasco, kurşunlanarak öldürüldü

        İspanya'da iktidardaki Halk Partisinden (PP) Leon kenti Temcilciler Heyeti Başkanı İsabel Carrasco, kurşunlanarak öldürüldü.

        PP'nin Leon kentindeki başkanı ve bu kentin belediyesinin temsilciler heyetinin kadın başkanı olan İsabel Carrasco'nın evine yakın bir yerde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldüğü bildirildi.

        İspanya İçişleri Bakanlığı, saldırıyla ilgili ilk açıklamasında, Carrasco'nun "kişisel bir intikam" sonucunda öldürüldüğü ihtimalinin kuvvetli olduğunu, zanlı olarak bir kadın ve kızının gözaltına alındığını duyurdu.

        PP'nin Leon başkanının, belediye meclisinde çalışan bir kızı işten çıkardığı, öldürülmesinin arkasında bu olayın bulunduğu ihtimali üzerinde duruldu.

        Görgü tanıkları, Carrasco'nun yerel saat ile 17.00 (TSİ 18.00) sıralarında evinden partisinin Leon'daki merkez binasına giderken, yanına yaklaşan bir kadın tarafından açılan ateşle öldürüldüğünü söyledi. Sağlık ekiplerince sokakta hemen müdahale edilen 59 yaşındaki Carrasco'nun kurtarılamadığı bildirildi. Carrasco'nun, PP lideri ve Başbakan Mariano Rajoy'un bu akşam Valladolid'de düzenlemeyi planladığı mitinge katılmak için arkadaşlarıyla buluşmak üzere parti merkezine doğru gittiği kaydedildi.

        Olaydan dolayı PP ve ana muhalefetteki Sosyalist İşçi Partisi (PSOE), AP seçimleriyle ilgili bugünkü kampanya çalışmalarını durdurdu.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa