Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Gurbetçi baba oğlu için açlık grevi yapıyor,Danimarka'da, mahkeme tarafından oğluna verilen cezayı fazla bulan Ali Rıza Şahbaz isimli gurbetçi bir baba açlık grevi başlattı

        Danimarka'da, mahkeme tarafından oğluna verilen cezayı fazla bulan Ali Rıza Şahbaz isimli gurbetçi bir baba açlık grevi başlattı. Kopenhag yakınlarındaki Hoje Taastrup istasyonunda bekleyen baba Şahbaz, gelip geçenlerin bakışlarına aldırmadan oğluna haksızlık yapıldığını anlatmaya çalışıyor.

        Danimarka'da bir süre önce Hikmet Şahbaz ve Turgay Yalçın isimli Türkiye kökenli gençler ile Danimarkalı gençler arasında kavga çıkmış ve Ricko Træholt isimli 19 yaşındaki Danimarkalı bir genç hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili davanın görüldüğü mahkeme 7 Mayıs günü kararını vermiş ve planlı cinayetten suçlu bulduğu Hikmet Şahbaz'a 10, Turgay Yalçın'a ise 14 yıl ceza vermişti.

        Mahkemenin verdiği cezayı fazla bulan gurbetçi baba Ali Rıza Şahbaz, açlık grevine başladı. Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan baba Şahbaz, amacının oğluna yapılan haksızlığı duyurmak olduğunu söyledi. Oğluna yabancı olduğu için ayrımcılık yapıldığını ve gereğinden fazla ceza verildiğini savunan Şahbaz, ''Oğlumun kimseyi öldürmediği kamera kayıtlarıyla da sabit. Buna rağmen ona planlı cinayet cezası verdiler. Oğlum kimseyi öldürmedi, sadece öldüren kişi ile beraber olduğu için planlı cinayet cezası aldı. Oğlum Danimarkalı olsa bu kadar ağır ceza verilmezdi.'' dedi.

        ''DANİMARKA ŞARTLARINDA REKOR CEZA''

        Oğlu ile Danimarkalı gençler arasında çıkan kavganın planlı olmadığını, bunun kamera kayıtlarıyla da sabit olduğunu belirten baba Ali Rıza Şahbaz, ''Mahkemenin delillere itibar etmediği, daha çok söylentilere ya da kendi düşüncelerine itibar ettikleri, kendi kafalarından biçtikleri cezayı vermek istedikleri izlenimi doğdu. Biz, Danimarka adaletine güvenmiyoruz. Çünkü bu kararın ırkçı bir karar olduğunu söylüyoruz. Bunu da Danimarka'daki son zamanlardaki politika ile bağlantılı olduğunu düşünüyoruz.'' şeklinde konuştu.

        Oğluna verilen cezanın Danimarka şartlarında rekor olduğunu belirten baba Şahbaz, "Şimdi öncelikle benim oğlum 16 yaşında. Danimarka'da ilk defa 16 yaşında bir çocuğa 10 yıl ceza verildi. Bu Danimarka'da rekordur." ifadelerini kullandı.

        Aslen Konyalı olan Ali Rıza Şahbaz, üzerinde 'Benim oğlum katil değil', 'Danimarka hukuk sistemine güvenmiyoruz', 'Politikacıların gözünde etnik kökenli genç demek, çete demek' ve 'Benim oğlum bu olayda kurban seçildi' yazılı pankartlar taşıyan baba Şahbaz, oğlu ile Danimarkalı gençler arasındaki kavganın yaşandığı istasyondan geçen herkese derdini anlatmaya çalışıyor.

        CİHAN

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa