Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Suudi Arabistan'da yasaklanan 14 Şubat Sevgililer Günü'nü kutlayan 5 erkeğe 32 yıl hapis, 4500 kırbaç cezası

        GAZETE HABERTÜRK / DIŞ HABERLER

        Suudi Arabistan’da geçen yıl Sevgililer Günü’nü yasak olmasına rağmen kutlayan 5 erkeğe, 32 yıl hapis, 4500 kırbaç cezası verildi.

        Suudi Arabistan’da geçtiğimiz Sevgililer Günü’nde 5 erkeğe akrabaları ve eşleri yokken yabancı kadınlarla bir sayfiyede toplanıp âlem yaptıkları gerekçesiyle 32 yıl hapis ve 4500 kırbaç cezası verildi.

        Kırsal El Kasım bölgesindeki bir evde 6 kadınla bir araya gelen erkekler ahlak polisi tarafından eve yapılan baskın sonucu suçüstü yakalandı.

        Tanımadıkları kadınlarla dans edip içki içerek gizlice eğlenme suçuyla 14 Şubat’ta tutuklanan kişiler suçlarını kabul etti. Mahkeme erkeklerle yakalanan 6 kadına ise ne ceza verileceğini henüz açıklamadı.

        AĞIR CEZALAR VAR

        Fazileti Teşvik ve Haysiyetin Korunması Komisyonu’na bağlı çalışan ahlak polisi ülkede sıkı şeriat kanunları ve yaptırımlarını uygulamak için 4000 kişilik bir kadrodan oluşuyor.

        Doğrudan Kral Abdullah’a bağlı olan örgüt, Sevgililer Günü kutlamaları, alkol ve esrar ticareti yanı sıra kadınların giyim kurallarını da denetliyor. 

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa