Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi İlk defa anlaştılar, Rusya ve ABD Ukrayna krizi konusunda anlaşmaya vardı.

        Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Kırım Yarımadası'nın referandum sonrasında Rusya'ya dahil olmasının ardından Paris'te ilk kez bir araya geldi.

        Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Kerry ile bir araya geldiği toplantının ardından bir açıklama yaptı. Lavrov, ABD ve Rusya'nın Ukrayna konusundaki krizi aşmak için anlaşmaya vardıklarını belirtti.

        Yaşanan krizin diplomatik yollarla çözümü için her iki tarafın da çaba içerisinde bulunduğunu belirten Lavrov, "Her iki taraf da yaşanan krizin diplomatik yollarla ortadan kalkması için ortak pozisyon almış durumda" dedi.

        Lavrov'un sözlerini onaylayan John Kerry ise, anlaşmanın Rusya'nın Ukrayna sınırındaki askerlerini geri çekmesine bağlı olduğunu hatırlattı.

        Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, daha önce de yaptığı açıklamada Rusya'nın, Ukrayna sınırını geçmek gibi bir planının olmadığını, böyle bir durumun Moskova’nın yararına olmayacağını ancak Kırım'ın geri verilmesinin de mümkün olamayacağını belirtmişti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa