Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Rehin savaş muhabirleri TSK’ya teslim edildi.

        Suriye’de görev yaptıkları sırada El Kaide’ye bağlı teröristler tarafından kaçırılan deneyimli İspanyol gazeteciler Javier Espinosa ve Ricardo García Vilanova, sınırda Türk askerlerine teslim edildi.

        Suriye’de 194 gün önce kaçırılan İspanyol gazeteciler serbest bırakıldı. İspanyol El Mundo Gazetesi için çalışırken kaçırılan muhabir Javier Espinosa ve Ricardo Garcia Vilanova’nın önceki gün Türkiye sınırına getirilerek askerlere teslim edildiği belirtildi.

        Türk askerince teslim alınan gazeteciler El Mundo’yu arayarak özgürlüklerine kavuştuklarını ilettiler. İspanyol gazeteciler Suriye’de yaklaşık iki hafta kaldıktan sonra Türkiye sınırı yakınındaki Rakka’da kaçırılmıştı. Gazeteciler El Kaide’ye bağlı Irak Şam İslam Devleti örgütüne bağlı militanlar tarafından kaçırılmıştı.

        UÇAK GÖNDERİLDİ

        İspanya Hava Kuvvetleri’ne ait bir uçak, dün gazetecileri almak üzere Türkiye’ye geldi. El Mundo gazetecilerin İspanya’ya dönmek için yola çıktıklarını açıkladı. Espinosa’nın serbest bırakılması üzerine açıklamada bulunan kız arkadaşı Monica Garcia çok mutlu olduğunu söyledi. İspanyol gazetecilerin nasıl serbest bırakılıp Türk askerlerine teslim edildiğine ilişkin bir açıklama yapılmadı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa