Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Ren kahramanı Ali Kurt bulundu, İki hafta sonra kötü haber geldi.

        Almanya'nın Köln kentinde 15 Mart'ta Ren Nehri'nde boğulmak üzere olan 2 kız çocuğunu kurtardıktan sonra akıntıya kapılarak kaybolan Ali Kurt'un cesedi 100 kilometre uzaklıkta bulundu.

        Köln kentinden geçen Ren Nehri'nde boğulmak üzere olan 2 kız çocuğunu görünce suya atlayarak onları kurtardıktan sonra akıntıya kapılarak kaybolan Ali Kurt'un cesedi günler sonra bulunabildi. Evli ve 3 çocuk babası Ali Kurt'un cesedinin nehrin akıntısıyla 100 kilometre uzağa sürüklendiği ortaya çıktı.

        Dün öğle saatlerinde Xanten ile Kalkar kentleri arasında bir gemi nehirde cesede çarptı. Gemi kaptanı durumu sahil koruma ekiplerine bildirdi. Sahil koruma ekipleri cesedi sudan çıkarttı. Yapılan ilk incelemede cesedin 13 günden bu yana aramalara rağmen bulunamayan Ali Kurt'a ait olduğu anlaşıldı. Köln polisi, Kurt ailesini arayarak acı verdi.

        Cesedin Ali Kurt'a ait olup olmadığının kesinleşmesi için adli tıpta da inceleme yapıldı. Akşam saatlerinde cesedin Ali Kurt'a ait olduğu kesinleşti. Ali Kurt'un Köln'de yapılacak cenaze töreni ardından aynı kentte toprağa verilmesi bekleniyor.

        Ali Kurt'un yaşamından ümidini kesen ailesi bir süredir, en azından cesedinin bulunabilmesi için yoğun çaba sarf ediyordu.

        NASIL KAYBOLDU

        Ali Kurt, 15 Mart tarihinde Köln'deki evinde çocuklarıyla otururken Ren nehrinden gelen sesleri duydu. Pencereden baktığında 6 ve 10 yaşlarında iki kız çocuğunun nehre düştüğünü gördü. Çocuklarına, "Nehre çocuklar düşmüş, onları kurtarmaya gidiyorum, hemen geleceğim" diyerek dışarı koştu.

        Ayakkabılarını çıkartarak hiç tereddüt etmeden nehre atladı. İki çocuğu kurtarmayı başardı. Ancak kendisi nehirden çıkamadı. İki kez suya battıktan sonra nehrin sularında kayboldu. Ali Kurt'un kurtardığı çocuklardan 6 yaşındaki Claudette hastanede yaşamını yitirdi. Ali Kurt ise o günden beri yapılan tüm aramalara rağmen bulunamamıştı.

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa