Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn, Katar'daki büyükelçilerini geri çekme kararı aldı.

        Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan habere göre, dün başkent Riyad'da dışişleri bakanları düzeyinde düzenlenen Körfez İşbirliği Konseyi 130. Dönem Toplantısı'nda, Katar'daki büyükelçilerin geri çekilmesi yönünde karar alındı.

        Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn adına yayınlanan ortak bildiride, "Üç ülke kendi güvenlikleri ve istikrarları için büyükelçilerini Katar'dan çekme kararı aldı" denildi.

        Bildiride, "Toplantıda, Katar'a diğer Körfez ülkelerinin iç işlerine karışmaması yönünde uyarılar yapıldı. Karar, Körfez İşbirliği Konseyi'nin kasım ayında Riyad'da aldığı 'Doğrudan veya dolaylı olarak hiçbir Körfez ülkesi, diğerinin iç işlerine karışmayacak' maddesini Katar'ın ihlal etmesi üzerine alındı" ifadesi kullanıldı.

        Katar'ın, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nı (İhvan) Körfez İşbirliği Konseyi üyesi ülkelerin güvenlik ve istikrarı için desteklememesi gerektiğinin vurgulandığı bildiride ayrıca, Birleşik Arap Emirlikleri'nin 2 Şubat'ta Katar'ın Abu Dabi'deki Büyükelçisi Faris Naimi'ye İhvan yanlısı açıklamaları sebebiyle Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi'den duyduğu rahatsızlığı ilettiği kaydedildi.

        Katar'ın, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi desteklemesi de sözkonusu üç ülkeyle arasındaki anlaşmazlıklardan biri olarak gösteriliyor.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa