Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Annan Türkiye'ye geliyor

        Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre yarın akşam geç saatlerde Ankara'ya gelecek olan Annan, Salı günü temaslarda bulunmasının ardından Türkiye'den ayrılacak.

        Kofi Annan'ın incelemelerde bulunmak üzere Hatay'a gidip gitmeyeceği konusunun ise henüz netlik kazanmadığı, BM'nin Hatay'a gitmek için henüz resmi bir talepte bulunmadığı belirtiliyor.

        İYİMSER TABLO

        Öte yandan Kofi Annan, Esad ile yaptığı ikinci görüşmeden sonra iyimser bir tablo çizdi, ama akan kanın durması için bir anlaşmaya varılmasının hayli zor olduğunu bildirdi. Annan basın mensuplarının sorularına cevaben, "Çetin bir süreç olacak.Zor olacak ama umutlu olmak zorundayız"dedi.

        Suriye özel temsilcisi Annan, bugünkü görüşme sırasında Esad'a bir dizi "somut teklif" sunduğunu da belirtti.

        Annan, "Bölgedeki durumda gerçekten etkisi olacak, krize son vermek içinbir süreç başlatmaya yardım edecekbir dizi somut öneri sundum" diye konuştu.

        Kofi Annan,Beşar Esad'la Cumartesi günkü görüşmesinin ardındanSuriye liderini somut adımlar atması için acele etmeye çağırdığını ve duyduğu endişeleridile getirdiğini açıklamıştı.

        DAVUTOĞLU TELEFONLA GÖRÜŞMÜŞTÜ

        Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, BM ve Arap Birliği'nin Suriye özel Temsilcisi Annan ile 8 Mart'ta telefonla görüşmüştü. Suriye'deki siyasi ve insani durumun ele alındığı görüşmede Annan, bölge ülkelerine yapacağı temaslar kapsamında Türkiye'ye de gelmek istediğini aktarmıştı. Davutoğlu da bu ziyaretten memnuniyet duyacaklarını söylemişti.

        BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un İnsani İşlerden Sorumlu Yardımcısı Valeri Amos da geçtiğimiz günlerde Suriye ve Türkiye'de temaslarda bulunmuştu.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa