Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Rusya muhalefet eylem Moskova Sergey Udaltsov

        Rusya'da muhalefetin protesto gösterilerini Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in yemin ederek Kremlin'e döneceği tarih olan 7 Mayıs'a kadar eylemlerine ara vermeyeceği bildirildi.

        Solcu Rus muhaliflerin liderlerinden Sergey Udaltsov, Rusya haber ajansı RİA Novosti'ye yaptığı açıklamada, Putin'in devlet başkanı olmak için yemin töreninin yapılacağı 7 Mayıs'a kadar bir kaç eylem yapmayı planladıklarını söyledi.

        "EYLEMLER SONA ERMEDİ"

        Muhaliflerin yarın başkent Moskova'da biraraya gelerek hem geçen yıl Aralık ayında yapılan parlamento seçimlerini, hem de geçen hafta yapılan devlet başkanlığı seçimini protesto edeceğini söyleyen Udaltsov, ''Mitinglerimizin devam edeceğini ve 10 Mart'ta sona ermediğini duyuracağız'' diye konuştu.

        Rusya'da seçimlerin adil bir şekilde yapılmasını istediklerini vurgulayan Udaltsov, ''Biz insanların kimin iktidara geleceğini herhangi bir sansür, ihlal ve yolsuzluk olmadan özgürce belirleyebilmeleri için seçimlerin adil bir şekilde yapılmasını istiyoruz'' dedi.

        Udaltsov, yarın Yeni Arbat Sokağı için izin verilen gösteride atılacak ana sloganın ''Bunlar seçim değil. Bu da Başkan değil'' şeklinde olacağını belirterek, ''Biz kendi bakış açımıza göre seçimlerin ve başkanın meşru olmadığını bir kez daha dile getireceğiz'' diye konuştu.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa