Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya "İran'ı vurmak için yıllarca beklemeyiz"

        HABERTURK. COM DIŞHABERLER SERVİSİ

        İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Washington ziyareti sonrasında İsrail televizyonlarına konuştu. Röportajın tamamı Cumartesi akşamı yayınlanacak, ancak konuşmasından önemli satır başları gazete ve internet sitelerine bugünden yansıdı.

        "YILLARCA BEKLEMEYİZ"

        İsrail Başbakanı, İran'ın nükleer tesislerinin vurulmasına yönelik bir soru üzerine şunları söyledi:

        "Elimizde kronometreyle beklemiyoruz. Bu, günler ya da haftalarla konuşulacak bir konu değil. Ancak bu konuda konuşurken, yıllardan da bahsedemeyiz. Sonuçta, İran'ın elindeki nükleer tehdidin ortadan kalkması gerekiyor."

        "ABD İLE AYNI BAKMIYORUZ"

        Netanyahu, zamanlama konusunda ABD ile farklı görüşlere sahip olduklarını da belirtti:

        "ABD, büyük ve İran'a uzak, biz ise daha küçüğüz ve İran'a yakınız ve elbette kapasitelerimiz de farklı. Dolayısıyla İran'ın nükleer silah sahibi olmasının engellenmesi konusunda ABD'nin yaklaşımı ile İsrail'in yaklaşımı aynı değil. Bizim için takvim daha farklı."

        "SALDIRIRSAK ABD İLE İLİŞKİLER KOPMAZ"

        Netanyahu, geçmişten örnekler vererek ABD'ye rağmen İran'a saldırmalarının, iki ülke arasında onarılmaz hasarlara neden olmayacağını da söyledi. İsrail Başbalanı, 1948'deki bağımsızlık kararının, 1967'de Mısır'a ve 1981'de de Irak'ın nükleer tesislerine saldırılarının ABD'ye rağmen alındığını hatırlattı.

        "BİZDEN SONRA OLMAYACAK NESİLLER..."

        Röportajda "savaş istemediğini, İran üzerindeki baskının sonuç vermesini umduğunu" belirten Netanyahu yine de saldırı konusunda tereddüt etmeyeceklerinin sinyalini şu sözlerle verdi:

        "Sorun karar vermek değil, doğru karar vermek. Eğer doğru karar vermez ve İran'ın nükleer silah sahibi olmasını engelleyemezseniz bunu kime açıklayacaksınız? Tarihçilere mi? Sizden önce gelen kuşaklara mı? Yoksa sizden sonra olmayacak kuşaklara mı?"

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa