Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Kıbrıs konusunda çalışmalar yoğunlaşacak

        KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas ile Lefkoşa ara bölgedeki görüşmeden dönüşünde basına yaptığı açıklamada, Cenevre zirvesi sonrasında ilk kez bir araya geldikleri toplantıda, prosedüre yönelik konuların konuşulduğunu belirtti. Eroğlu, karşılıklı getirdikleri bazı konular ile Cenevre'de gündeme gelen konuların ele alındığı bu toplantının önemli olduğunu ve iyi geçtiğini kaydetti.

        ''Kıbrıs konusunda müspet bir sonuca varmak için çalışmalarını yoğunlaştırma gereği üzerinde durduklarını'' ifade eden Eroğlu, liderlerin haftada bir gün, özel temsilcilerin ise haftada iki gün toplanarak müzakereleri sürdürmesine karar verdiklerini belirtti.

        Eroğlu, ''Esas olarak liderlerin her çarşamba bir araya gelmesi konusunda bir mutabakat var. Ama gelecek hafta Hristofyas'ın bir programı olduğu için perşembeye aldık. Özel temsilciler ise bu cuma tekrar bir araya gelecek. Bundan sonra da haftada 2 defa görüşmeler devam edecek'' dedi.

        KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ayrıca, Türkiye-KKTC ilişkilerinde son günlerde yaşananların artık geride bırakılması gerektiğini söyledi.

        Eroğlu, ''Basın ya da televizyon aracılığıyla beyanatlar vermek sadece sıkıntı yaratır. Sadece iki halk arasındaki diyaloğun yanlış yollara yönlendirilmesine vesile olabilir. Bu tartışmaların devamından yana değilim'' diye konuştu.

        KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, şunları kaydetti:

        ''Herkes artık dünü değil, bugünü ve yarını düşünerek hareket etmeli. Çünkü müzakereler devam ediyor. Anavatan Türkiye ile ilişkilerimizin müspet bir şekilde devam ettirilmesi ve en sıcak noktaya taşınması, benim yıllardan beri uğraş verdiğim bir konudur.

        Bu gibi beyanatlarla Kıbrıs Türk halkı için gerekli olan bu güzel ilişkinin bozulmaması benim temennimdir. Zaten siyasi yaşamımda Türkiye'yle ilişkileri geliştirme düşüncesinde hareket ettim. Şimdi bazı pankart ve sloganlarla Anavatan Türkiye ve KKTC ilişkilerinin askıya alınması düşünülemez. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da son yapmış olduğu açıklamada bu ilişkiye destek vereceği yönünde bir beyanat verdi."

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa