Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ''Diyalog görüşmeleri ciddiyetten uzak''

        Ülkedeki son durumla ilgili açıklamalarda bulunan Eymen Nur, görüşmelere tüm parti ve grupların davet edilmediğini belirterek, "Sistem yıllardan beri muhalefetle kurmadığı diyaloğu şimdi kuruyor. Bu sistem hatalarla dolu bir sistemdir ve kalıcı, özgürlükçü ıslahat yapmaktan acizdir" dedi.

        El Gad (Yarın) Genel Başkanı Nur, hak ve özgürlükler istediklerini vurgulayarak, "Mübarek rejiminin ülkeyi fesatla 30 yıl boyunca yönettiğini" iddia etti.

        Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in istifa etmesi veya yetkilerini devretmesini istediklerini anlatan Eymen Nur, "Biz kriz isteyen taraf değiliz. Bu süreçte herkes ciddi olmalıdır. Haklarımızın bize verilmesi gerek. Tarihte olduğu gibi güçlü bir Mısır istiyoruz. Mısır'ın özgür ve demokratik olmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

        Nur, "özgürlüğün Mısır sokaklarında başladığını", bu sürecin sorunsuz bir şekilde bir sonuca ulaşması yönünde çaba sarf ettiklerini ifade etti.

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Türk halkının Mısır'da yaşanan olaylarla ilgili olarak "onurlu bir tutum" takındığını belirten Nur, "Bizim ortak kültür ve tarih değerlerimiz var. Türkiye bunun bilincinde. Başta Türkiye Başbakanı olmak üzere Türk halkına gösterdikleri onurlu tepkiden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa