Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Dati’nin Carla’yı devirme planı

        Fransa’da yeni piyasaya çıkan bir kitapta, eski Adalet Bakanı Dati’nin, Cumhurbaşkanı Sarkozy’yi Carla Bruni’den ayırıp eski eşi Cecilia ile yeniden birleştirmek için komplo kurduğu öne sürüldü.

        GAZETE HABERTÜRK - KERİM ÜSTER / PARİS

        Fransa’da bu hafta piyasaya çıkan Carla Bruni ile ilgili ikinci kitapta, eski Adalet Bakanı Rachida Dati’nin, first lady’yi ‘devirmek’ için, Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin kardeşi François’nın eski eşi Sophie Douzal ile gizli planlar yaptığı iddia edildi. Gazeteci Michael Darmon ve Yves Derai tarafından kaleme alınan “Carla ve Hırslı” adlı kitapta, Dati ve Douzal’ın Sarkozy’yi Carla’dan ayırarak, eski eşi Cecilia’yı yeniden Elysée’ye döndürmek için, çiftin birbirlerini aldattığına yönelik dedikodular yaydıkları öne sürüldü.

        Sarkozy, geçen mart ayında aldatma dedikodularını yayan kişilerin bulunması için polise soruşturma talimatı vermişti. Kitaba göre polis belgelerini ele geçiren Carla, Dati ile Douzal arasındaki telefon görüşmelerinin kayıtlarını görünce, New York’ta yaşayan Cecilia’yı aradı. Carla’nın, Cecilia’ya yakın arkadaşı Dati ve eski eltisinin planından söz ederek, bu iki kişiden uzak durmasını söylediği belirtiliyor.

        ''BAŞKANLIK BİTİNCE SARKOZY'DEN BOŞANIR''

        Gazeteci Besma Lahouri’nin kaleme aldığı ‘Carla - Gizli Bir Hayat’ adlı kitapta, first lady’nin, Sarkozy’nin 2012 başkanlık seçimlerini kaybetmesi halinde derhal boşanma davası açacağı da iddia ediliyor.

        CECILIA: BENİ UNUTAMADI

        Kitaptaki bir diğer iddia ise Sarkozy’nin eski eşi Cecilia’nın, boşanmalarının ardından bir süre daha özel işlerinde Elysée çalışanlarını kullanmaya devam ettiği yönünde. Olaydan haberdar olan Sarkozy’nin çalışanlara Cecilia’nın özel işlerini yapmamaları için talimat verdiği öne sürülüyor. Cecilia’nın Sarkozy’nin bu hareketini, eşinin hâlâ kendisiyle ilgili sayfayı kapatamadığı şeklinde yorumladığı, bunu duyan Carla’nın ise “Evet Sarkozy sayfayı kapatmadı, kitabı değiştirdi” diye cevap verdiği belirtiliyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa