Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Roman kamplarını kapatmayacak

        Alman hükümet sözcüsü Steffen Seibert, Başbakan Angela Merkel'in AB Konseyi'nde Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile yaptığı görüşmede, Almanya'daki Roman kampları ve bunların kapatılması hakkında konuşmadığını belirtti.

        Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle de Deutschlandfunk radyosuna yaptığı açıklamada, Almanya'da Roman kamplarının kapatılmayacağını söyledi.

        Sarkozy'nin bu konuda yaptığı açıklamanın ''yanlış anlaşılma'' olduğunu tahmin ettiğini belirten Westerwelle, Merkel'in kamuoyuna ve kendisine görüşmenin nasıl geçtiğini anlattığını, böyle bir şey söylenmediğini, bunun Alman Anayasası'na da aykırı olacağını ifade etti.

        Sarkozy, AB zirvesinden sonra düzenlediği basın toplantısında, Almanya'nın da yakında Roman kamplarını kapatmak istediğini iddia etmişti. Sarkozy, ''Bayan Merkel bana, gelecek haftalarda kampları kapattırma niyetinde olduğunu söyledi'' ifadesini kullanmıştı.

        AB zirvesinde, Fransa'nın Romanlar konusunda izlediği politika yüzünden sert bir tartışma yaşanmıştı.

        AFGANİSTAN'DA YAPILACAK SEÇİMLER

        Öte yandan Dışişleri Bakanı Westerwelle, Afganistan'da yarın yapılacak seçimlerle ilgili, özgür bir şekilde seçimlerin yapılmasının ve güvenilebilir bir sonuç çıkmasının önemli olduğunu ifade etti.

        Alman hükümetinin Afganistan'daki seçim sürecini desteklediğini belirten Westerwelle, konunun gerçekçi değerlendirilmesi gerektiğini, Afganistan'daki seçimlerin orta Avrupa'daki seçimler gibi olmayacağını da bildirdi.

        Afganistan'ın istikrarı için komşu ülke Pakistan'ın rolüne dikkati çeken Westerwelle, iki ülke ilişkilerinde ilerlemeler olduğunu, ticari anlaşmaların imzalandığını ifade etti.

        Westerwelle, Taliban güçlerinin siyasi sürece katılmaları konusunda da yeniden uyum sağlama ve barış programını desteklediklerini, bu konuda şiddetten vazgeçme, silah bırakma, insan haklarına uyma ve Anayasa'yı tanımayı içeren kırmızı çizgilerin olması gerektiğini belirtti.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa