Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Mekke Gece Kulübü

        İspanya'nın popüler gece kulübü İslam dünyasından gelen yoğun tepkiler üzerine ismini değiştirmek zorunda kaldı. İstihbarat şefleri diskonun sahiplerini, mekânı dini hakaret olarak gören radikal İslamcılara karşı uyarmıştı. Hacker'lar kulübün web sitesini çökerttiler ve eğer kulüp ismini değiştirmezse İspanya ve İslam dünyası arasında savaş çıkacağını belirten bir video yayınladılar.

        10 yıl önce kapanan 'La Meca' (Mekke) adlı mekan, 80'ler ve 90'larda Murcia'daki en popüler gece kulübüydü. Kulüp 18 Haziran'da aynı isimle yeniden açıldı ve tartışmaları alevlendirdi. İspanya'daki ılımlı Müslüman topluluklar da mekânın ismini değiştirmesi gerektiğini söylediler. İspanya İslami Topluluklar Federasyonu lideri Muhammed Ali, "Müslümanlar Mekke'de dua ediyorlar ve peygamberimize Kuran orada indirildi. Dans edilen ve içki içilen bir mekâna bu kutsal yerin adını vermek Müslümanların hislerini hiçe saymaktır" dedi.

        Durumun medyaya ve internete yansımasıyla birlikte çoğalan tepkiler karşısında yetkililer bugün yerel Müslüman liderle görüştükten sonra mekânın adını değiştireceklerini açıkladılar. Aynı zamanda kulübün İslami semboller içeren logosu değişecek, kubbe ve minareleri de kaldırılacak.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa