Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Gazze Şeridi'nden fosfor mermisi

        İsrail polisi, Gazze Şeridi'ndeki Filistinli militanlar tarafından dün atılan 10 dolayındaki havan mermisinden ikisinde fosfor bulunduğunu açıkladı.

        Ynet haber sitesine açıklamada bulunan polis yetkililerine göre, bu tür havan mermileri, standart olanlardan daha fazla zarar vermiyor.

        Gazze'den atılan havanların ve iki Kassam roketinin, bölgede herhangi bir zarara neden olmadığı belirtilmişti.

        Havan mermilerinin çoğunlukla bölgenin açık arazilerine isabet ettiği Eşkol Bölge Konseyi Güvenlik görevlisi Miki Levi, bu tür patlayıcıların daha önce hiç kullanılmadığını söylemesine karşın, polis yetkilileri, fosforlu bombaların ilk kez atılmadığı bilgisini verdi.

        Öte yandan, Gazze'den havan ve Kassam roketi saldırıları nedeniyle dün bölgenin güneyindeki Refah'ta bir tüneli bombalayan İsrail Hava Kuvvetleri uçakları, dün gece yarısı da Gazze Şeridi'nin kuzeyinde ve güneyinde, silah deposu olduğu belirtilen iki tesise de hava saldırısı düzenledi.

        Refah'taki tünele yapılan hava saldırısında bir Filistinli tünel çalışanı ölmüş, iki kişi yaralanmıştı.

        İsrail ordusu, Refah sınırında vurulan özel maksatlı tünelin, "Hamas tarafından işletildiği" ve "İsrailli sivillere terör saldırısı düzenlemek amacıyla militanların kaçak girişlerinde kullanıldığı" açıklamasını yaptı.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa