Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Barcelona'daki terör saldırısının baş şüphelisi belli oldu

        İspanya polisi, Barselona’da düzenlenen terör saldırısının baş şüphelisinin Musa Ukabir olduğunu açıkladı.

        Yayaları ezen minibüsün içinde Driss Oukabir'in pasaportu bulunmuştu. Bu kişi, Barcelona'nın kuzeyindeki Ripoll şehrinde dün gece kendisi polise giderek teslim oldu ve "Pasaportumu kardeşim çalmış, ben masumum" dedi. Oukabir gözaltına alınmıştı.

        Driss'in 17 yaşındaki kardeşi Musa'nın Barcelona'da, Driss'in ise Ripoll'de ikamet ettiği belirtildi.

        İspanya basınında yer alan haberlere göre Musa, iki yıl önce sosyal medya üzerinden Müslüman olmayanlara karşı şiddet niyeti içeren paylaşımlarda bulunuyordu. Musa, bir sosyal medya platformunda kendisine yöneltilen "Dünyanın mutlak hakimi olsan ilk gününde ne yapardın?' sorusuna, "Tüm kafirleri öldürür ve sadece Müslümanlara dini sürdürmelerine izin verirdim" diye yanıtladı.

        REKLAM

        DrissOukabir adına açılan Facebook hesabından kim olduğu bilinmeyen silahlı bir kişinin fotoğrafını paylaşılmış. Sabaha karşı ise söz konusu hesaptan "Ölüm Ölüm Ölüm... Ölümden neden korkuyorlar?" mesajı atılmış.

        Telegraph'ın haberine göre Driss Ukabir'in, 2012 yılında cinsel istismar şüphesinden 1 ay gözaltında tutulduğu iddia edildi.

        Görgü tanıklarından biri de, kamyonetin içindeki erkeği, 25 yaşından daha büyük olmayan, kestane renk saçlı, zayıf biri olarak tanımladı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa