Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi Barcelona'daki terör saldırısına liderler tepki gösterdi

        İspanya'nın Barcelona kentinde DEAŞ'ın üstlendiği saldırıda en az 13 kişi ölürken, 100 kişi de hayatını kaybetti.

        CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN: ŞİDDETLE KINIYORUM

        Barcelona'daki terör saldırısını kınadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barcelona'daki terör saldırısıyla ilgili olarak İspanya Kralı 6. Felipe'ye gönderdiği taziye mesajında, olayda çok sayıda masum insanın hayatını kaybetmesinden ve yaralanmasından derin üzüntü duyduğunu belirtti.

        "Terör belasının gaddar yüzünü bir kez daha gözler önüne seren ve sadece İspanya'ya değil, tüm insanlığın ortak değerlerine yöneltilmiş olan bu saldırıları şiddetle kınıyorum" ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin dost İspanya halkının acısını yürekten paylaştığını ve müttefik İspanya ile bu zor gününde tam bir dayanışma içinde olduğunu vurguladı.

        BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM: NEFRETLE KINIYORUZ

        "İnsanlığı ve evrensel değerlerimizi hedef alan bu alçakça saldırıları nefretle kınıyoruz. Dost İspanya halkının acısını yürekten paylaşıyor, hayatını kaybedenlerin yakınlarına en içten taziyelerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Terörle mücadelede, dostumuz ve müttefikimiz İspanya ile iş birliği ve dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

        AB BAKANI ÖMER ÇELİK: SALDIRIYI KINADI

        Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, "Barselona'daki terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Terör belası karşısında İspanya halkının ve hükümetinin her zaman yanındayız."

        Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: Terör saldırısını kınıyoruz

        DONALD TRUMP: YARDIM İÇİN GEREKENİ YAPACAĞIZ

        "Amerika Birleşik Devletleri olarak İspanya'nın Barcelona şehrinde gerçekleşen saldırıyı kınıyoruz. Yardım etmek için gereken neyse yapacağız. Güçlü kalın, sizi seviyoruz"

        OBAMA: ABD İSPANYOL DOSTLARIMIZIN YANINDA

        "Michelle ve ben Barcelona'daki kurbanları ve ailelerini düşünüyoruz. Amerikalılar her zaman İspanyol dostlarımızın yanında yer alacak."

        İtalya Başbakanı Paolo Gentiloni, İspanya'nın Barcelona kentindeki terör saldırısıyla ilgili, "İtalya, yerel ve İspanyol yetkililerinin yanındadır. Düşüncelerimiz saldırıdan etkilenenlerle." ifadesini kullandı.

        Barcelona kent merkezindeki ünlü Las Ramblas Caddesi'nde bir minibüsün kalabalığın arasına daldığı terör saldırısının ardından İtalya ve Malta'dan İspanya'ya destek mesajları geldi.

        İtalya Başbakanı Gentiloni, Twitter'daki hesabından "Dost ve güzel Barcelona saldırı altında. İtalya, yerel ve İspanyol yetkililerinin yanındadır. Düşüncelerimiz, saldırıdan etkilenenlerle." mesajını paylaştı.

        Bu arada, İtalya Dışişleri Bakanlığı da İtalyan turistlerin sıklıkla gittiği yerlerden olan Barcelona'da yaşanan terör saldırısından vatandaşlarının etkilenmiş olma ihtimaline karşı kriz masası oluşturdu.

        REKLAM

        Öte yandan Malta Başbakanı Joseph Muscat da Twitter'dan "Barcelona'nın yanındayız." paylaşımında bulunarak, terör mağduru kente desteğini iletti.

        İtalyan basınına yansıyan bilgilere göre, kalabalığın arasına dalan beyaz renkteki minibüsün turistik caddeye 80 kilometre hızla girdiği ve çok sayıda kişiyi etkilemek için caddede zikzaklar çizerek ilerlediği ifade edildi.

        EMMANUEL MACRON: YANINIZDAYIZ

        "Bütün Fransa'nın düşüncesi ve dayanışması Barcelona'daki trajik saldırının kurbanları için. Bir ve kararlı olmalıyız. #Barcelona ile dayanışma. Biz yanınızdayız."

        NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Barcelona'daki korkunç saldırıyı kınıyorum. Düşüncelerim etkilenen herkesele birlikte, Teröre karşı mücadelede birlikteyiz." dedi.

        VLADIMIR PUTİN: TAVİZSİZ MÜCADELE

        Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Barcelona’da gerçekleşen terör saldırısıyla ilgili İspanya Kralı 4. Philip’e taziye mesajını göndererek, yaşanan olayın teröre karşı mücadelede çabalarının birleştirilmesi gerektiğini gösterdiğini kaydetti.

        "Yaşananlar bir kez daha terör güçlerine karşı tavizsiz mücadelede tüm dünya toplumun çabalarını gerçekten birleştirmesi gerektiğini teyit ediyor" dedi.

        MICHALE D HIGGINS: İRLANDA YANINIZDA

        İrlanda Bumhurbaşkanı Michale D Higgins resmi bir açıklama yayınlayarak: "Barselona'da meydana gelen olayda trajik bir şekilde hayatını kaybedenleri öğrenmenin derin üzüntüsünü yaşıyorum. Barselona'nın dünyanın her yerinden insanları kabul ettiği konuksever bir tarihi vardır. Bu muhteşem ve misafirperver şehrin insanlarına yalnızca sevgimizi değil, aynı zamanda İrlanda halkının dayanışmacılığını da göndermek isterim" dedi.

        AB KONSEYİ BAŞKANI DONALD TUSK: DÜŞÜNCELERİM SİZİNLE

        "Düşüncelerim kurbanlar ve bu korkakça saldırıdan etkilenen masum kişilerle." ifadesini kullandı.

        AB KOMİSYONU BAŞKANI JEAN-CLAUDE JUNCKER: BİZİ ASLA SİNDİREMEZ

        Yazılı açıklamasında, Barcelona'daki saldırıyı büyük bir üzüntüyle öğrendiğini belirterek, "Bu korkakça saldırı, aileleri ve dostlarıyla zaman geçiren ve hayatın tadını çıkaranları kasten hedef aldı. Böylesine saldırılar bizi asla sindiremez." ifadesine yer verdi. Juncker, AB Komisyonu'nun her türlü gerekli yardım ve destek için hazır olduğunu da bildirdi.

        NATO GENEL SEKRETERİ JENS STOLTENBERG: TERÖRLER MÜCADELEDE BİRARADAYIZ

        Sosyal medya hesabından, "Barcelona'daki korkunç saldırıyı kınıyorum. Düşüncelerim saldırıdan etkilenenlerle. Terörle mücadelede biraradayız." mesajını paylaştı.

        İNGİLTERE BAŞBAKANI THERESA MAY: İNGİLTERE, İSPANYA İLE BERABER

        İspanya'daki gelişmelere ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Düşüncelerim bugün Barcelona'daki korkunç saldırının kurbanları ve bu olayla ilgilenen acil hizmetlerle. İngiltere, terörün karşısında İspanya ile ayakta duruyor." ifadesini kullandı.

        İNGİLTERE DIŞİŞLERİ BAKANI BORIS JOHNSON: ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ

        "Barcelona saldırısından dolayı üzgün ve endişeliyim. Düşüncelerimiz olaydan etkilenenlerle. Britanya vatandaşlarının yardıma ihtiyaçları olup olmadığının tespiti konusunda elimizden geleni yapıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

        ALMAN HÜKÜMET SÖZCÜSÜ STEFFEN SEIBERT: DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ

        Kurbanlarının yasını paylaştıklarını kaydederek, İspanya ile dayanışma içinde olduklarını vurguladı.

        ALMANYA DIŞİŞLERİ BAKANI SIGMAR GABRIEL:ACILARINI PAYLAŞIYORUZ

        Sosyal medyadaki açıklamasında, saldırı nedeniyle derin bir şok içinde olduğunu ifade ederek, "Kurbanlar ile onların yakınları ve dostlarının acısını paylaşıyoruz." ifadesine yer verdi.

        HOLLANDA BAŞBAKANI MARK RUTTE:KARA BİR GÜN

        Sosyal medya hesabından, "Barcelona'da suçsuz insanlara yönelik saldırıdan çok korkunç görüntüler var. Dünyanın her tarafından bir araya gelen insanlar olduğu bir yerde yapılan saldırı kara bir gündür." mesajını paylaştı.

        AVUSTURYA BAŞBAKANI CHRISTIAN KERN: DUALARIM ONLARLA

        Sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, "Barcelona'dan korkunç haber, dualarım mağdurlar ve yakınlarıyla." mesajına yer verdi.

        AVUSTURYA DIŞİŞLERİ ve ENTEGRASYON BAKANI SEBASTIAN KURZ: TERÖR BAŞARILI OLAMAYACAK

        Sosyal medya hesabından, "Masum insanlara yönelik gerçekleştirilen bu kanlı saldırıyı en sert şekilde kınıyorum. Dualarım mağdurlarla. Terör başarılı olamayacak." paylaşımında bulundu.

        ABD DIŞİŞLERİ BAKANI REX TILLERSON: ADALETE TESLİM ETMEYE KARARLIYIZ

        Gelişmeleri takip ettiklerini belirterek, "Dualarımız İspanya'nın masum insanlarıyla." dedi.

        Barcelona'daki ABD Konsolosluğunun saldırıdan etkilenen ABD vatandaşlarına yardım ettiğini vurgulayan Tillerson, "Bu bölgede bulunan vatandaşlarımızdan bir an önce sevdiklerine ulaşarak sağlık durumları hakkında bilgi vermelerini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

        Tillerson, ABD'nin İspanya güvenlik güçlerine yardım etmeye hazır olduğuna dikkati çekerek, "Teröristler, dünyanın neresinde olursa olsun ABD ve müttefiklerinin onları bulup, adalete teslim etmeye kararlı olduğunu bilmeli" değerlendirmesinde bulundu.

        İTALYA BAŞBAKANI GENTILONI:

        Twitter'daki hesabından "Dost ve güzel Barcelona saldırı altında. İtalya, yerel ve İspanyol yetkililerinin yanındadır. Düşüncelerimiz, saldırıdan etkilenenlerle." mesajını paylaştı.

        AGİT'ten yapılan yazılı açıklamada, AGİT Dönem Başkanı Kurz ve Genel Sekreter Thomas Greminger'in mesajları paylaşıldı.

        Kurz, mesajında, "Bugün Barselona'nın Las Ramblas gibi hareketli ve popüler bir caddesinde düzenlenen terör saldırısı, bize ve yaşam tarzımıza yapılmış bir eylemdir. İspanyol dostlarımızla yan yana duruyoruz. Kasıtlı olarak sivillerin hedeflenmesi, bir kez daha faillerin insan hayatını hiçe saydığını kanıtlayan en önemli göstergedir." ifadelerini kullandı.

        Bu saldırıyla toplumlarda korkunun hakim kılınmasının hedeflendiğini vurgulayan Kurz, "Teröristlerin arzu ettiklerinin aksine her alanda terör ve şiddet içeren aşırıcılıkla mücadele etmek için kenetlenerek birlikte mücadele etmeliyiz" değerlendirmesinde bulundu.

        AGİT Genel Sekreteri Greminger de şiddet içeren ideolojilerin gençlerin zihninde kök salmasını önlemek gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

        "AGİT'in kuruluş amacını ve temel değerlerini hedefleyen bu nefret ve şiddet yanlısı ekstremizim ancak üye ülkelerin birlikte hareket etme çabasına hizmet etmelidir. Şiddet ve korkuyu kullanarak farklılıklarımızdan yararlanmak isteyen güçlere karşı durmalıyız. AGİT, bu meydan okumayla baş edebilecek kudrete sahiptir."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa