Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Kanadalı genç ötanazi hakkı olmadığı için intihar etti

        Geçtiğimiz yıl Kanada'dayürürlüğe girenötanazi yasasınınsadece akıl hastalıklarını kapsaması üzerine, geçtiğimiz günlerdesomatizasyonbozukluğu hastası bir gencinhayatına otel odasında son vermesiyleötanazihakkının isteyen herkese uygulanıp uygulanamayacağı konusu tekrar gündeme oturdu.

        27yaşındakiAdamMaier-Claytonadlı genç, görünüş olarak hiçbir bozukluğa sahip olmamasına rağmenmentalsorunlarının bedenine acı vermesi durumuyla uzun süredir mücadele veriyordu.

        Ötanazihakkı talep edenClayton'ın,mentalsorunlarının bedenine verdiği acıya dayanamayarak intihar ettiği belirtilirken bu olaydan sonra ülkede ötenazi hakkı üzerine tartışmalar büyümüş durumda.

        REKLAM

        Tamamen haplara bağlı yaşayan ve günde sadece 6 saat acı çekmediğini belirtenClayton'unbabası, oğlunun acı çekmemesi için onunla el hareketleriyle iletişime geçtiklerini ve böylece konuşurken çektiği acıyı azaltmayı umduklarını söylemişti.

        Babasıyla beraber 2016 yılında kendisi gibi acı çeken insanlaraötanaziverilmesi için Federal Mahkeme'ye başvuranClayton, "Ölmehakkıisteyen bir kişi için çok basit bir şey var,hiçbir yaşam kaliteniz yoksa, hayat anlamsız bir varoluşa benzer." şeklinde konuşmuştu.

        "Yıllarca acı çeken birinin ölmesini engellemek, onun kanını emmektir" diye konuşanClayton, bir sürediryoutube kanalından durumunu anlatmaya çalışırken, durumu"asitle diri diri yakılmak" olarak tanımlıyordu.

        REKLAM

        2015 yılında yürürlüğe giren ve sadece akıl hastalarına verilenötanazihakkının bu gence tanınmaması üzerine ailesinden uzakta acılara dayanamayarakintiharedenClayton'aötanazihakkı verilmemesi üzerineClayton'unannesi, oğlunun ailesi ve arkadaşlarıyla daha onurlu bir ölümhak ettiğinibelirtirken ailenin, intihara yardımcı olmak şüphesiyle yargılanmasına karar verildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa