Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Paris'teki havaalanı saldırısında yeni gelişme!

        Paris'te geçtiğiz Cumartesi günü, Orly Havaalanı'nda bir askerin silahını almaya çalışan ve diğer askerler tarafından vurularak öldürülen saldırganla ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı.

        Fransız makamları, 39 yaşındaki Ziyed Ben Belgacem'in saldırı sırasında "Allah için öleceğim" dediğini ve Belgacem'in cezaevindeyken radikalleştiğini açıklamıştı ancak saldırganın daha sonra gözaltına alınan babası iddiaları yalanladı.

        Fransız radyosu Europe 1'e demeç veren baba Belgacem, "Oğlum bir terörist değildi. Asla dua etmezdi ve içerdi. Alkol ve esrar etkisi altındaydı." ifadelerini kullandı.

        Otopsisi yapılan Belgacem'in toksikoloji testi yapılırken, kanında alkol, esrar ve kokain maddelerine rastlandığı belirtildi. Belgacem'in ayrıca olay sırasında, Fransa'da yasal araç kullanma limitinden neredeyse iki kat daha fazla alkollü olduğu belirlendi.

        REKLAM

        Belgacem'in babası, kardeşi ve kuzeni olayın ardından polis tarafından gözaltına alınmıştı. Baba Belgacem'in serbest bırakıldığı belirtirlirken, saldırganın kardeşi ve kuzeninin sorguları sürüyor.

        NE OLMUŞTU?

        Cumartesi sabahın erken saatlerinde Paris'in kuzeyinde bir polis kontrol noktasında durdurulan Ziyed Ben Belgacem, burada bir polis memurunu yaralayarak kaçmıştı.

        Yolda aracını terk eden ve başka bir araç çalan Belgacem'in, önce yol üzerindeki bir cafeye girerek havaya ateş açtığı daha sonra ise Orly Havaalanı'na gittiği belirlenmişti.

        Orly Havaalanı'nda kadın bir askere saldırarak silahını alan Belgacem, diğer askerler tarafından öldürülmüş, olayın ardından havaalanı tahliye edilmişti.

        Olayla ilgili soruşturmayı yöneten Fransız savcı saldırganın olay yaşanırken, “Silahlarınızı yere bırakın. Ben burada Allah adına ölmeye geldim. Birçok kişi ölecek” diye bağırdığını açıklamıştı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa