Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Çinli memurlara ordudan uyarı: Abartmayın!

        Çin ordusu, ülkede kamu yetkililerinin, amirlerinin sosyal medyadaki paylaşımlarını "beğenmeyi abarttığı" değerlendirmesini yaptı.

        Çin Halk Kurtuluş Ordusu'nun (ÇHKO) internet sitesinde yayınlanan makalede, kamu personelinin, popüler anlık mesaj ve sosyal paylaşım uygulaması "Wechat" kullanırken "amirlerinin yaptığı her paylaşımı beğenerek abartıya kaçtığı" yorumu yapıldı.

        Makalede, bu tavırların, Çin Komünist Partisi (ÇKP) yetkilileri üzerinde "kibre ve vurdumduymazlığa yol açabileceği" uyarısında bulunularak "bürokrasi ve hiyerarşiyi teşvik etmesi yönüyle bir tür manevi rüşvet olarak algılanabileceği" belirtildi.

        Çin'de öğretmenlerin, veli gruplarında paylaştığı sosyal medya mesajlarına öğrenci ebeveynlerinden gelen yoğun beğeni ve övgü yorumlarının da önemli duyuruların gözden kaçmasına neden olduğu ifade edildi.

        REKLAM

        "Parti üyesi olsun ya da olmasın sosyal medya aracılığıyla hiçbir yetkilinin ayrıcalıklı muamele görmemesi gerektiğini" savunan ÇHKO, "yetkililerin, sanal alemde amirlerine daha az beğeni yapması gerektiği" uyarısında bulundu.

        Makalede, bazı çalışanların sadece amirlerinin paylaşımlarını beğenmek için kullandıkları sosyal medya hesapları olduğu da vurgulandı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa