Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Kanada Başbakanı Justin Trudeau'ya ölüm tehdidi

        Kanada Başbakanı Justin Trudeau'yu sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından ölümle tehdit eden Kanadalı 500 dolar ve 9 ay gözetim cezasına çarptırıldı.

        Ülkenin Saskatchewan eyaletine bağlı Regina kentinde yaşayan 41 yaşındaki petrol işçisi Christopher H, Facebook üzerinden Trudeau'yu öldürmekle tehdit ettiği ve hakaret içerikli paylaşımları nedeniyle hakim karşısına çıktı.

        Yargıç Ross Green, "Başbakan Trudeau için tehdit oluşturmak" ve küfür dolu paylaşımları nedeniyle Hayes'e 500 dolar para cezası verdiğini açıkladı. Ayrıca Green, Hayes'in 9 ay gözetim altında tutulmasına, 3 yıl ateşli silah edinememesine ve Trudeau'nun tüm etkinliklerine katılmaktan men edilmesine hükmetti.

        REKLAM

        Mahkemedeki savunmasında, şiddete başvuran biri olmadığını Trudeau'nun petrol çalışanlarını umursamadığı için tepkili olduğunu savunan Hayes, "Paylaşımı yazarken birkaç içki içmiştim. Bilgisayarda video oyunları oynarken, o sırada arkadaşlarımla siyaset konuştuk. Trudeau'dan bıktım ama ona bunu yapmam" dedi.

        Hayes, 6 Mart 2016'da yaptığı Facebook paylaşımında, "Eğer Kanada liberal seçmenleri tüm Kanadalılar için ayağa kalkmaz ve Trudeau hükümetinden daha iyi davranış talebinde bulunmazsa, yılanın başını ben kendim keseceğim ve Kanada'yı kurtaran adam olarak tarih geçeceğim." ifadesini kullanmıştı.

        Hayes, 8 Temmuz 2016'da da "JT'yi öldürecek miyim? Hayır, ancak vurulması gerektiğini düşünüyorum .... ve şahsen onu öldüren kişiye şimdiden teşekkür ediyorum." şeklinde paylaşımda bulunmuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa