Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Kosova'daki bir üniversitede DEAŞ tehdidinin olduğu not bulundu

        Kosova'nın başkenti Priştine'de Hasan Priştina Üniversitesinin 47. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla törenin yapılacağı salon, terör örgütü DEAŞ'ın saldırı düzenleyeceği yönünde bir not bulunması üzerine değiştirildi.

        Törenin yapılacağı Filoloji Fakültesinde dün bulunan DEAŞ imzalı notta, "15 Şubat'ta saldıracağız" ifadelerinin yazılı olduğu açıklanırken, söz konusu saldırı tehdidi nedeniyle tören rektörlük binasındaki salonda yapıldı.

        Hasan Priştina Üniversitesi Rektör Yardımcısı Afrim Hoti, AA muhabirine yaptığı açıklamada, salon değişikliğinin DEAŞ'ın saldırı tehdidi nedeniyle yapıldığını, Kosova polisinin konuyu araştırdığını kaydetti.

        REKLAM

        Kosova Polis Sözcüsü Agron Borovci de düzenlediği basın toplantısında, notun Filoloji Fakültesindeki bir sınıfta bulunduğunu ve üniversiteye yönelik bir tehdit mesajı içerdiğini söyledi.

        Polisin gerekli önlemleri aldığını ve kapsamlı soruşturma başlattığını ifade eden Borovci, "Kağıttaki not elle yazılmış. Üzerinde bir logo yok. Sadece DEAŞ başlığı kullanılmış. Dünyanın maruz kaldığı koşulları göz önünde bulundurduğumuzda bu notu ciddiye aldık. Bu kağıdın arkasında bulunan kişileri ve nedenini bulmak için çalışmalara devam ediyoruz." diye konuştu.

        KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNDE ÖĞRENCİ PROTESTOSU

        Bu arada, Hasan Priştina Üniversitesi Rektörü Marjan Dema'nın tören sırasında yaptığı konuşma bir grup öğrenci tarafından protesto edilerek yarıda kesildi.

        Öğrencilerle arbede yaşayan polis, müdahale sırasında göz yaşartıcı gaz kullandı. Protestocuların olay yerinden uzaklaştırılmasından sonra Dema konuşmasına devam etti.

        Polis ile öğrenciler arasında çıkan arbedede 5 emniyet görevlisi ve 3 protestocunun yaralandığı, 13 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

        Protesto nedeniyle rektörlük binası çevresinde polis tarafından güvenlik önlemi alındı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa