Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi Astana görüşmelerine erteleme geldi!

        Kazakistan, Suriyede ateşkesin sağlanması için Astanada 15 Şubat’ta yapılması planlanan görüşmelerin bir gün ertelendiğini açıkladı.

        Kazakistan Dışişleri Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamada, Astana’daki Suriye görüşmelerinin 16 Şubat’a ertelendiğini belirtti ancak nedenine ilişkin bilgi vermedi.

        Bakanlık, daha önce görüşmelerin ikinci turunun Suriye, Türkiye, Rusya ve İran’ın katılımıyla 15-16 Şubatta Astana’da yapılacağını duyurmuştu.

        Görüşmelerde çatışma alanlarındaki durumun istikrara kavuşturulması için tedbirlerin alınması, garantör ülkelerin kurduğu ortak çalışma grubu hükümlerinin kabul edilmesi ve Cenevre görüşmelerinin ele alınacağını kaydedilmişti.

        ENKS GÖRÜŞMELERDE YER ALAMAYACAK

        Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) Başkanı İbrahim Bıro, Astana'da yapılacak Suriye görüşmelerinde sadece askeri konuların ele alınacak olmasından dolayı görüşmelere katılmayacaklarını duyurdu.

        Bıro, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "ENKS, Astana'da 15 Şubat'ta yapılması planlanan ancak bir gün ertelenen görüşmeye katılmayacak." dedi.

        Astana'daki Suriye görüşmelerinin bu seferki ana gündem maddesinin askeri konular olduğunu belirten Bıro, "Toplantı'ya askeri bir heyet iştirak edecek. Siyasi bir mesele ele alınmayacağından dolayı görüşmeye katılmıyoruz." ifadesini kullandı.

        Bıro, Kazakistan'ın başkenti Astana'da yapılacak görüşmeye Türkiye, İran ve Rusya'nın yanı sıra bu sefer Ürdün'ün de katılacağını kaydetti.

        Kazakistan, Suriye'de ateşkesin sağlanması için Astana'da 15 Şubat’ta yapılması planlanan görüşmelerin bir gün ertelendiğini açıklamıştı.

        ENKS, Astana'da 23 Ocak'ta gerçekleşen ilk Suriye görüşmelerine katılmıştı.

        REKLAM
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa