Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Kim Jong-Un'un kardeşi öldürüldü!

        Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'un üvey kardeşi Kim Jong-Nam, Malezya'da öldürüldü.

        Reuters'ın, Yonhap Haber Ajansı dayandırdığı haberine göre, Kim Jong-Nam, Pazartesi sabahı Malezya'da öldürüldü. Haber ajansı, konuyla ilgili başka bir detay vermedi.

        TV Chosun'un Güney Kore hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberine göre ise Kim Jong-Nam, Kuala Lumpur Havaalanı'nda Kuzey Kore ajanı olduğu düşünülen iki kadın tarafından zehirlenerek öldürüldü. İki kadının da olayın ardından kayıplara karıştığı belirtildi.

        REKLAM

        Reuters'a konuşan Malezya polisi, Kuzey Koreli bir adamın Kuala Lumpur Havaalanı'ndan hastaneye götürülürken yolda hayatını kaybettiğini ve bu kişinin Kim Jong-Nam olduğunu doğruladı.

        46 yaşındaki Kim Jong-Nam, Kuzey Kore'nin eski lideri Kim Jong-İl'in Güney Koreli oyuncu Sung Hae-rim ile evlilik dışı ilişkisinden olan en büyük oğluydu ve en büyük varisi olarak gösteriliyordu. 2001 yılında Disneyland'i ziyaret etmek için sahte pasaportla Japonya'ya giriş yapmaya çalışırken yakalanan Kim Jong-Nam, babasının gözünden düşmüş ve yerine üvey kardeşi Kim Jong-Un varis olarak belirlenmişti.

        Kuzey Kore dışında sürgün hayatı yaşayan Kim Jong-Nam, rejimin sıkı eleştiricilerinden biriydi ve reformlar yapılması gerektiğini savunuyordu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa