Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Trump, Flynn'in durumunu değerlendiriyor

        Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Ulusal Güvenlik Danışmanı Micheal Flynn'in durumunu değerlendirdiğini bildirdi.

        Spicer, Trump'ın danışmanlarından Kellyanne Conway'in "General Flynn, Başkan'ın tam güvenine sahip." açıklamasından kısa bir süre sonra gazetecilere konuyla ilgili değerlendirme yaptı.

        "Başkan durumu değerlendiriyor." diyen Spicer, ayrıca Flynn'in Başkan Yardımcısı Mike Pence'ten kendisine yanlış bilgi verdiği için özür dilediğini doğruladı.

        Spicer, "Başkan, Başkan Yardımcısı ile General Flynn arasındaki diyalog hakkında Başkan Yardımcısı ile görüşüyor. En önemli konu olduğunu düşündüğü ulusal güvenliğimizle ilgili başkalarıyla da görüşüyor." ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        "ŞU ANDA TRUMP'IN KAFASINDAKİ EN ÖNCELİKLİ KONU BU"

        Kendi açıklamaları ile Conway'in beyanatı arasındaki farka yönelik soru üzerine Spicer, şu anda Trump'ın kafasındaki en öncelikli konunun bu olduğunu dile getirdi.

        Sözcü, Fylnn'in istifasını sunmadığı bilgisini de paylaştı.

        Sean Spicer'e göre Flynn, Beyaz Saray'daki görevine devam ediyor ve yarın Washington'u ziyaret edecek İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Trump ile görüşmesi konusunda hazırlık yapıyor.

        TRUMP, FLYNN'LE İLGİLİ SORULARA YANIT VERMEDİ

        Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile ortak basın toplantısı düzenleyen ABD Başkanı Trump, Flynn hakkındaki iddialarla ilgili soruları yanıtsız bıraktı.

        Trump'ın başkanlık görevini Barack Obama'dan devralmasından önce Flynn'in Rus Büyükelçi Kislyak ile yaptığı telefon görüşmesinde ABD'nin Rusya'ya uyguladığı yaptırımları konuştuğu iddia edilmişti. Flynn bu iddiaları reddetmiş ve Kislyak ile taziye görüşmesi yaptığını öne sürmüştü.

        REKLAM

        Flynn'in ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'i de bu yönde bilgilendirdiği belirtilmişti. Bunun üzerine Pence, Flynn'i savunmak üzere geçen ay emekli generalin Rus Büyükelçi ile asla yaptırımları konuşmadığını söylemişti ancak geçen hafta sonu ABD'nin önde gelen medya kuruluşları tarafından Flynn'in yaptırımları konuşmuş olabileceği iddiası ortaya atılmıştı.

        Beyaz Saray yetkililerine dayandırılan haberlerde, Flynn'in yaptırımları konuşmadığından tam emin olamadığı iddia edilmişti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa