Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Trump'tan flaş hamle: Yeni yasak geliyor...

        ABD Başkanı Donald Trump'ın yasak ısrarı sürüyor. Trump, 27 Ocak'ta yayınladığı nüfusu ağırlıkla Müslüman 7 ülkenin vatandaşlarına ABD'ye seyahat yasağı öngören kararnamenin mahkeme tarafından uygulamadan kaldırılmasının ardından yeni bir hamle yapmaya hazırlanıyor.

        Konuyla ilgili olarak başkanlık uçağında gazetecilere konuşan Trump, Pazartesi ve Salı günü yeni bir yasak yayınlayabileceğini söyledi. ABD Başkanı, yeni yasağın eskisine kıyasla, 'çok küçük' farklar içereceğini belirtti.

        Müslümanlara giriş yasağıyla ilgili savaşı mutlaka kazanacaklarını belirten Trump, "Bu savaşı mutlaka kazanacağız. Üzücü kısmı ise bunun zaman alacak olması. Yeni bir kararname yayınlamanın da içerisinde olduğu birçok seçeneğimiz var. Güvenlik problemleri nedeniyle hızlı davranmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        Trump'ın Suriye, Irak, İran, Libya, Somali, Yemen ve Sudan vatandaşlarına ABD'ye seyahat yasağı öngören kararnamesi, Seattle'da bir mahkeme tarafından uygulamadan kaldırılmış, tarafları dinleyen temyiz mahkemesi de bu kararı onaylamıştı. Trump'ın ekibinin konuyu Yüksek Mahkeme'ye taşıma konusunda acele etmediği belirtildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa