Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Peru'da eski devlet başkanına tutuklama!

        Peru'da Brezilyalı inşaat şirketi hakkında yürütülen yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında eski Devlet Başkanı Alejandro Toledo hakkında tutuklama kararı çıkarıldı.

        Mahkeme, eski Devlet Başkanı Toledo hakkında Odebrecht inşaat şirketinden rüşvet aldığı gerekçesiyle tutuklama emri verdi.

        Hakim Richard Concepcion, savcıların Toledo hakkında 18 aya kadar hapis istemini kabul etti.

        Toledo'nun "görüldüğü yerde" tutuklanması için Uluslararası Polis Teşkilatına (İnterpol) dosyanın gönderildiğini bildiren Concepcion, "Eski devlet başkanı dahi olsa kanuna tabi olmalıdır." dedi.

        REKLAM

        Toledo'nun avukatı Heriberto Benitez, kararı temyize götüreceklerini belirtti.

        Eski Devlet Başkanı Toledo, iş adamı arkadaşı Josef Maiman aracılığıyla ülkedeki bir otoyol projesi için Odebrecht şirketinden 20 milyon dolar rüşvet almakla suçlanıyor.

        Maiman ve inşaat şirketinin eski patronu hakkında da soruşturma açılmıştı.

        Peru'da 2001-2006 yıllarında devlet başkanlığı görevini yürüten Toledo, 3 Şubat'ta telefonla bağlandığı haber kanalında hakkındaki suçlamaları reddetmişti.

        Adalet Bakanlığı Hukuk Başmüşaviri Julia Principe, geçen aralık ayında ABD hükümetiyle yaptığı bir ceza indirimi anlaşmasında Peru'da aldığı kamu ihaleleri için 29 milyon dolar rüşvet dağıttığını itiraf eden Odebrecht İnşaat Grubu hakkındaki soruşturma kapsamında, ihalelerde onayı olan üç eski devlet başkanı Alejandro Toledo, Alan Garcia ve Ollanta Humala'nın ifadelerine başvurulacağını açıklamıştı. Principe, ayrıca görevdeki Devlet Başkanı Pedro Pablo Kuczynski'nin de konu hakkında görüşüne başvurabileceklerini belirtmişti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa