Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Beyaz Saray'da 'Ivanka Trump' tartışması büyüyor!

        ABD'de Donald Trump'ın, kızı Ivanka Trump'ın kreasyonlarını satıştan kaldıran Nordstorm firmasını eleştirmesiyle başlayan tartışma devam ediyor.

        Başkan Donald Trump'ın Twitter üzerinden Nordstorm'u eleştirmesiyle başlayan tartışma, Beyaz saray danışmanı Kelyanne Conway'in Fox News'te katıldığı programda yaptığı konuşmayla farklı bir boyut kazandı.

        Katıldığı yayında konu ilen ilgili konuşan Conway, "Ivanka'nın ürünlerini satın alın. Hemen online alabilirsiniz." şeklinde sözleri tartışmayı alevlendirdi.

        Bir Beyaz Saray danışmanı olan ve herhangi bir ürün veya servisin reklamını yapması yasalarca yasaklanmış olan Conway'in sözleri etik tartışmaların neden oldu.

        REKLAM

        ABD Kongresi'nde denetim komitesine başkanlık eden Cumhuriyetçi Senatör Jason Chaffetz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "çok açık bir şekilde çizgiyi aşmış, kabul edilemez" ifadelerini kullandı. Chaffetz ayrıca konunun Etik Dairesi'ne taşınması gerektiğini belirtti.

        Nordstorm firmasının Ivanka Trump'ın kreasyonunu satıştan kaldırmasının ardından Donald Trump, "Nordstorm'un kızım Ivanka'ya davranışı adil değil. O, daima beni doğruları yapmaya iten harika bir insandır. Berbat!" ifadelerini kullanmıştı.

        Trump'ın açıklamasının ardından şirketin hisseleri kısa süreli bir düşüş yaşamıştı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa