Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa "Merkel, Türkiye ile yeni fasılların açılmasına karşı"

        Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyelik müzakereleri çerçevesinde yeni başlıkların açılmasına karşı olduğunu söylediği bildirildi.

        Merkel bu açıklamayı dün partisi muhafazakar Hıristiyan Demokratların parlamento toplantısında yaptı.

        Alman gazetesi Bild'in toplantısında bulunan kaynaklara dayandırdığı habere göre, bunun bir diğer anlamı görüşmelerin fiilen bittiği.

        Habere göre Merkel, bu duruşun, partinin Türkiye konusundaki tutumunu soran seçmenlere de iletilmesini istedi.

        Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün yaptığı bir konuşmada AB defterinin "henüz kapanmadığını" fakat Ankara'nın başka ortaklarla başka seçenekleri olduğunu söylemişti.

        Avrupa Parlamentosu geçtiğimiz hafta Türkiye'nin 15 Temmuz darbe girişimi sonrası "orantısız" tepki verdiğini belirterek AB üyelik müzakerelerinin geçici olarak dondurulmasını öngören ve bağlayıcı olmayan bir öneriyi 37'ye karşı 479 oyla kabul etmişti.

        Alman yetkililer darbe girişimi sonrasında Erdoğan'ın muhalefet ve gazetecilere yönelik operasyonlarını eleştirirken, Merkel geçtiğimiz Cuma günü yaptığı açıklamada Türkiye ve AB'nin karşılıklı taahhütlerini yerine getirmeleri gerektiğini belirtti.

        Erdoğan eğer AB üyelik müzakerelerinin hızlandırılması ve Türklere vizesiz seyahat vaatlerini yerine getirmezse, göçmenlerin Türkiye'den Avrupa'ya gidişlerinin engellenmesini öngören anlaşmanın iptal edilebileceğini söylemişti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa