Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika ABD Dışişleri Bakanı Kerry: Diğer ülkelerle aramıza duvar örmemeliyiz

        ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ABD’nin uluslararası platformda daha fazla arabulucu rolü üstlenmesi ve insani yardım noktasında daha etkili olması gerektiğini belirtti.

        Kerry, “Kadınların Dışpolitikası Grubu”nun düzenlediği konferansta ABD’nin uzun vadede izlemesi gerektiğini düşündüğü dış politikaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

        ABD’nin farklı birçok ülkeyle aynı anda diplomasi kurması gerektiğini kaydeden Kerry, “ABD olarak kendi gücümüzün farkında olup güvenliğimiz ve geleceğimiz adına diğer ülkelerle aramıza duvar örmemeliyiz.” ifadesini kullandı.

        Başkan Barack Obama yönetimi altında yapılan uluslarası anlaşmalardan övgüyle bahseden Kerry, İran anlaşmasını ABD’nin dış politikasında “büyük bir başarı” şeklinde tanımladı.

        Kerry, şu anda ABD'nin tarihinde ilk defa dünyanın farklı bölgelerinde aynı anda diplomatik ilişkiler gerçekleştirdiğini vurguladı.

        20 Ocak 20107'deki yemin töreninin ardından ABD Başkanı olarak görevine başlaması beklenen Donald Trump, İran anlaşmasına ilişkin olarak Obama yönetimine yönelik sert eleştirilerde bulunarak, anlaşmanın sadece İran’ın lehine olduğunu söylemişti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa