Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Paris saldırılarının 'kara kutu'su Abdeslam konuşmayı reddediyor

        Paris saldırılarının hayatta kalan tek şüphelisi olan Salah Abdeslam, tekrar hakim karşısına çıktığı Fransa'da konuşmayı yine reddetti.

        Associated Press'te yer alan habere göre Paris savcılığı sözcüsü Agnes Thibault-Lecuivre, bugün Abdeslam'ın yeni bir sorgu çabası için terörle mücadele hakiminin karşısına çıkarıldığını söyledi. Lecuivre, Abdeslam'ın hakimin sorularına cevap vermeyi reddettiğini kaydetti.

        Öte yandan Abdeslam'ın yeni bir avukat da talep etmediği bildirildi.

        Eski avukatları, konuşmayı reddettiği için Abdeslam'ı savunmayı bırakmışlardı.

        İlk yakalandığında kendisinin radikalleşmesine giden süreci ve 13 Kasım 2015 Paris saldırılarındaki rolünü açıklamak istediğini söyleyen Abdeslam, ardından hücresinde 24 saat boyunca gözlenmesini protesto amacıyla konuşmama kararı almıştı.

        Abdeslam, 13 Kasım 2015'teki Paris saldırılarının azmettiricisi ve baş şüphelisi olarak aranırken 18 Mart'ta Brüksel’in Molenbeek semtinde terörle mücadele ekiplerinin operasyonunda yaralı olarak ele geçirilmişti.

        Abdeslam, 18 Mart'ta Brüksel'de düzenlenen operasyonda böyle yakalanmıştı.
        Abdeslam, 18 Mart'ta Brüksel'de düzenlenen operasyonda böyle yakalanmıştı.

        Paris saldırılarında kullanılan arabaları kiralayarak saldırganlara yardım eden ve sonrasında kaçmayı başaran Abdeslam'ın beraberindeki üç kişiyle Belçika'ya geri döndüğü tespit edilmişti. Brüksel doğumlu 26 yaşındaki Fransız vatandaşı Abdeslam, Paris saldırısında kendini havaya uçuran Brahim Abdeslam'ın kardeşi.

        Paris saldırılarında da 130 kişi yaşamını yitirmiş ve iki başkentteki saldırıların sorumluluğunu terör örgütü DEAŞ üstlenmişti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa